22 de març del 2012

Aigües de Tortosa bonificarà una part del rebut als veïns de Jesús

El consell d'administracio d'Aigües de Tortosa ha aprovat per unanimitat bonificar una part del rebut de l'aigua al veins de l'EMD de Jesús que es van veure afectats per l'episodi de terbolesa de l’aigua potable, a finals de gener. El despreniment de terra en el pou de captació i la conseqüent presència excessiva de sorra en l’aigua va obligar l’Ajunatment a prohibir el consum d'aigua de l'aixeta per beure i cuinar durant gairebé dues setmanes. Tal i com havien reclamat els veïns de l’EMD, l'acord preveu descomptar l'equivalent a dinou dies de la quota del servei del primer trimestre del 2012 per al miler de clients que hi ha al poble de Jesús. En un primer moment, l’equip de govern de CiU havia rebutjat aquesta possibilitat, ja que argumentava que havia habilitat punts alternatius de subministrament alternatiu, amb aigua gratuïta, al costat de la Pèrgola de Jesús. Però finalment el govern de Ferran Bel ha accedit a la demanda veïnal.


Segons ha inforamt l'Ajuntament, el reglament del servei estableix que en el cas d'interrupció per avaria en les instal·lacions, per un període continuat superior als 10 dies, atorga el dret a l'abonat a reclamar al gestor del servei el reintegrament de la part proporcional de la quota del servei. En aquest cas, per decisió unànime de l'empresa Aigües de Tortosa, s'ha acordat anticipar-se i adoptar aquesta mesura amb caràcter general sense necessitat de reclamacions individuals.

En el cas de l'EMD de Jesús, l'alerta sanitària de l'Agència de Protecció de la Salut va durar 12 dies. Simultàniament,es va treballar amb diferents opcions per restablir el subministrament amb totes les garanties, entre les quals l'habilitació d'un punt provisional de captació d'aigua gratuït i la instal·lació de variadors de freqüència en els antics pous de Jesús. També es van instal·lar una canonada provisional de diàmetre mitjà, i una canonada definitiva des de Ferreries, que està en servei des de mitjans del mes de febrer. La combinació d'aquestes actuacions garanteixen la plena aptitud de qualitat i pressió de l'aigua a tot el poble de Jesús.


D’altra banda, el consell d’administració d’Aigües de Tortosa també ha aprovat un paquet d’inversions per valor de 250.000 euros, per renovar la xarxa de distribució de Jesús i per modernitzar les instal·lacions de pous i dipòsits actuals. A banda, l’empresa estatal Acuamed també ha de fer a l’EMD de Jesús inversions per valor de prop d’un milió d’euros, amb la construcció d’un pou i d’un dipòsit la partida de Sant Bernabé, en el marc del projecte de descontaminació del pantà de Flix.


Imatge Ajuntament de Tortosa

2 comentaris:

  1. només una part? jo els hi faria tot: pel temps que han estat sense aigua i pels problemes ocasionats!
    no sóc veïna de jesús però me fico a la seua pell...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta