21 de març del 2012

CiU de Rasquera vol que la consulta sobre la marihuana siga 'legal'

El grup municipal de CiU, a l'oposició a l'Ajuntament de Rasquera, ha reclamat a l'equip de govern de Bernat Pellisa que convoque legalment una consulta popular sobre el projecte de plantació de marihuana. Segons el grup de CiU, la consulta que ha convocat Pellisa per al proper 10 d’abril no compleix totes les garanties democràtiques. Els convergents liderats per Bernat Farnós han exigit la designació d'una mesa, així com l’ús de l'últim cens electoral, a més del respecte als terminis reglamentaris per a aquest tipus de consultes ciutadanes. En una instància presentada aquest dimecres al matí a l’Ajuntament, el grup de CiU també sol·licita la convocatòria d'un ple urgent per consensuar la pregunta de la consulta, i la possibilitat de convocar unes jornades de debat en què es plantegen tots els punts de vista sobre el projecte de la plantació de cànnabis.


En concret, la demanda convergent insta l'equip de govern de Pellisa, que s'ha donat de baixa d'ERC, a presentar una proposta de consulta "degudament formalitzada", on es detallin aquestes garanties democràtiques: la seua convocatòria legal; el respecte als temps reglamentaris; la designació de presidents, vocals, interventors i apoderats, "per fer respectar les regles del joc democràtic"; l'ús del cens electoral de les últimes eleccions delimitant la necessitat d'un mínim de votants; així com la tramesa, per part del consistori, de les propostes dels defensors del projecte com dels opositors.

La consulta, que ha de tenir lloc en una assemblea popular el pròxim 10 d'abril, preguntarà als veïns, amb caràcter vinculant, sobre el Pla Anticrisi aprovat pel ple del 29 de febrer passat, que inclou la plantació de cànnabis, amb les úniques opcions de votar sí o no. L'alcalde de Rasquera també va precisar que la votació es duria a terme amb sobres tancats i urnes i que, per tirar endavant el projecte, requeriria un 75% dels vots favorables. La idea, però, no ha acabat d'agradar als convergents, que asseguren no haver rebut cap "confirmació oficial" sobre l'acte per part del consistori. A més, l'oposició critica les últimes reunions de l'anomenada Àgora Cannàbica, en què els promotors i el consistori van exposar i respondre, a porta tancada, els dubtes dels veïns. "Únicament van informar la gent de forma unidireccional i amb un missatge clarament favorable als seus interessos", ha retret Farnós en declaracions a l'Agència Catalana de Notícies. Una situació que hauria "menystingut la pluralitat democràtica" del consistori, i hauria suposat facilitar "recursos públics únicament al servei" del projecte de l'equip de govern i l'associació d'autoconsum barcelonina ABCDA.

Imatge ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta