21 de març del 2012

Dissolen el Consorci per a la Dinamització Turística de les Terres de l'Ebre

Els quatre consells comarcals de les Terres de l’Ebre han anunciat la dissolució del Consorci per a la Dinamització Turística de les Terres de l’Ebre. Ha estat aquest dimecres a la seu del Consell Comarcal del Baix Ebre, a Tortosa, durant una altra de les reunions de treball que els quatre presidents celebren periòdicament. L’inici dels tràmits per a la desaparició del Consorci per a la Dinamització Turística de les Terres de l’Ebre s’explica per una voluntat comuna d’aprimament de l’administració, tenint en compte que ja hi ha altres organismes que es dediquen a la promoció i a la dinamització turística de les quatre comarques.

El consorci està format pels consells comarcals del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. La seua finalitat principal, i el motiu pel qual es va constituir al gener de 2005, és executar el Pla de dinamització turística de les Terres de l’Ebre. La presidència del consorci, segons els seus estatuts, corresponia exercir-la a cadascun dels presidents comarcals, consecutivament. L'últim president va ser l'expresident del consell del Montsià i alcalde de Sant Jaume d'Enveja, Joan Castor Gonell (PSC). De fet, Gonell encara figura com a president en el web del consorci. 

Per la seua banda, el pla de dinamització turística ha estat un programa inclòs al Pla integral de qualitat turística espanyola PICTE 2000, destinat a l’activació econòmica i la potenciació de destinacions turístiques emergents. Els objectius principals del Pla han estat l’augment de la qualitat dels serveis turístics; la millora del medi urbà i natural dels municipis; l’ampliació i millora dels espais d’ús públic; l’augment, millora i diversificació de l’oferta complementària; la posada en valor de recursos turístics; la creació de nous productes; i la implicació i sensibilització de la població i agents locals en la cultura de la qualitat. El pla de dinamització turística es va executar en quatre anualitats, i fins ara s'encarregava de la gestió del projecte de llagut turístic “Lo Sirgador”.

Adhesió a Òmnium Cultural i suport a la candidatura de Reserva de la Biosfera · D’altra banda, en la reunió, Lluís Soler, Joan Martín Masdéu, Jordi Jardí i Carles Luz també han acordat l’adhesió dels quatre consells comarcals a Òmnium Cultural, per ajudar a la promoció i defensa de la llengua i la cultura catalanes. A més, han mostrat el seu suport explícit a la candidatura de les Terres de l’Ebre per esdevenir Reserva de la Biosfera. Finalment, els quatre presidents han defensat la utilitat dels consells comarcals, després que aquesta setmana la primera secretària del PSC ebrenc, Núria Ventura, haja reclamat la seua supressió, com a mesura d’estalvi i per evitar la fusió dels ajuntaments de menys de 5.000 habitants.

Imatge Consell Comarcal del Baix Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta