21 de març del 2012

El govern es compromet a ajudar els afectats per la cooperativa de l'Aldea

Toc d'atenció de CiU de l'Aldea per les declaracions de l'alcalde Dani Andreu (ERC) qüestionant el paper de la Generalitat ·
El delegat de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallares, va refermar ahir el compromís del govern català per ajudar a resoldre la situació de la cooperativa agrícola de l’Aldea, després de la fallida de la secció de crèdit. Les paraules de Pallarès, l’endemà que se sabés que la junta rectora de la cooperativa ha decidit presentar una querella en contra de l’exgerent de l’entitat, eren la resposta a unes declaracions de l’alcalde de l’Aldea. En aquest sentit, l’alcalde, el republicà Dani Andreu, fa uns dies va acusar el govern de CiU d’haver enganyat i estafat els afectats pel bloqueig dels comptes de la cooperativa, per haver-los creat falses expectatives sobre la recuperació dels diners bloquejats. Unes declaracions de l’alcalde que no han agradat gens ni el govern català ni la federació de CiU a les Terres de l’Ebre. En qualsevol cas, el delegat va assegurar que l’executiu s’ha compromès a analitzar cas per cas la situació dels afectats, i també a ajudar les 68 famílies de l’Aldea que encara tenen tots els seus estalvis bloquejats per la situació de la secció de crèdit de la cooperativa. Pallarès va reiterar que cal que totes les administracions remin en la mateixa direcció, un cop que l’auditoria i el pla de viabilitat de la cooperativa han posat de manifest que la situació de la cooperativa és encara més greu del que es pensaven.

Per la seua banda, el grup de CiU a l’Ajuntament de l’Aldea va emetre ahir a la tarda un comunicat per lamentar les declaracions de l’alcalde de la població, i en què acusa Andreu de voler aprofitar el patiment dels veïns en benefici propi, amb finalitats polítiques. Segons el portaveu convergent Xavier Royo, les desafortunades paraules de l’alcalde de l’Aldea no ajuden gens a les possibles solucions al problema de la coopertiva. Royo va negar que Convergència i Unió haja donat falses esperances als afectats, ja que es limitaven a informar dels possibles calendaris de desbloqueig dels comptes amb la informació de què disposava la Generalitat. Convergència i Unió de l’Aldea també ha afirmat que és el moment de treballar i d’implicar altres administracions, per cercar la solució més satisfactòria possible. Segons Royo, el grup de Convergència i Unió està al costat dels afectats, i evitarà qualsevol polèmica estèril. Per tant, demanen a l’alcalde responsabilitat en un moment tan delicat per al poble.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta