22 de març del 2012

El PSC acusa el govern de Bel de 'maquillar' el deute amb els proveïdors

El PSC ha tornat a acusar el govern del convergent Ferran Bel d'estar "hipotecant" l’Ajuntament amb la seua gestió economica. El portaveu del grup del PSC, Antoni Sabaté, va insistir ahir en què que el deute total de l'Ajuntament de Tortosa és d'almenys 60 milions d'euros. De fet, Sabaté va acusar el govern municipal de CiU d’haver maquillat les xifres sobre el deute de l'Ajuntament amb els seus proveïdors. Segons el portaveu socialista, el deute amb els proveïdors és superior als 13 milions d'euros que va donar a conèixer divendres passat la regidora d'Hisenda, Matilde Villarroya.

“Podem constatar que s'expliquen les veritats a mitges amb un clar maquillatge de la realitat. I avui és més necessari que mai que es posin totes les cartes damunt la taula i fer un pacte de ciutat per enfocar la problemàtica greu que tenen les finances municipals”, va apel·lar Sabaté. Les dades ofertes pel govern de Bel assenyalen que el deute amb els proveïdors és de13 milions d'euros, 4,1 milions corresponents a l'Ajuntament i 8,9 als organismes autònoms. Però segons el PSC, aquí també caldria comptabilitzarel deute contret amb altres administracions o ens públics. Per exemple, l'1,4 milions d'euros que l'Ajuntament de Tortosa deu al consorci comarcal de residus, el Rebé.

Sabaté va calcular que el deute total de l'Ajuntament es podria eixugar si cada tortosí pagués uns 1.800 euors de la seua butxaca. "Estem hipotecats pels propers 10 anys, ja que no podem emprar recursos propis per finançar inversions”, va valorar Sabaté, que tot seguit va lamentar: “Tampoc no tenim possibiltiat de nou crèdit. L'únic marge que tindrà el govern de Bel és que probablement continuarà pujant impostos, perquè l'any passat ja vam renegociar el deute”. Sabaté també va recordar que quan acabin els anys de carència dels crèdits la situació serà encara més insostenible, i va reclamar al govern municipal que no face pagar aquesta "mala gestió" als treballadors i treballadores municipals, després de les retallades que ja s'han realitzat. Finalment, el portaveu del PSC es va preguntar com ha generat el govern de Bel aquest endeutament, si les inversions més importants del seu primer mandat van ser finançades per altres administracions, com els 10 milions d'euros dels plans del govern Zapatero. En aquest sentit, Sabaté va dir que  "la venda del 49% de l'empresa d'aigües" va ser un error històric, ja que avui "podria ser un recurs vital, a través dels beneficis que generava a l'Ajuntament per impulsar les inversions que necessita la ciutat".

Imatge PSC de Tortosa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta