20 de març del 2012

L'hotel Algadir del Delta, el primer de Catalunya amb l'etiqueta ecològica de la UE

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha lliurat aquesta tarda  l’etiqueta ecològica de la Unió Europea (UE), coneguda com l'EU ecolabel, en la categoria de serveis d’allotjament turístic, a l’hotel l’Algadir del Delta, de Poblenou del Delta, a Amposta. En aquest sentit, es tracta del primer hotel de Catalunya que obté aquest distintiu. La resta d’establiments de Catalunya que disposen de l’Etiqueta ecològica europea en la categoria d’allotjaments de turisme són set, però es dediquen al turisme rural.


L’establiment que obté aquest distintiu ha de complir amb una sèrie de criteris ecològics que tenen per objectiu limitar el consum d’energia i d’aigua, reduir la generació de residus, i realitzar-ne una correcta gestió, així com afavorir l’ús de productes menys perillosos per al medi ambient, i els recursos renovables. Per tal de donar compliment a aquests criteris, l’hotel l’Algadir del Delta disposa del 100% de làmpades de baix consum, plaques solars per a l’aigua calenta, sistemes de desconnexió automàtica dels llums quan s’abandonen les habitacions, de desconnexió de la calefacció i l’aire condicionat quan s’obren les finestres, reguladors de la temperatura a cada habitació, reductors de cabal en aixetes i dutxes, un sistema per a la correcta separació dels residus, i separadors de greixos a la cuina. L’edifici incorpora també elements d’arquitectura bioclimàtica i proporciona formació contínua als treballadors en matèria ambiental.

L’hotel Algadir del Delta, inaugurat l’octubre de 2007, és un petit establiment amb 11 habitacions situat al parc Natural del Delta de l’Ebre. Precisament, l’hotel premiat amb l'EU ecolabel és un punt d’ informació del Parc Natural del Delta i posa a disposició dels clients informació sobre la biodiversitat, el paisatge i les formes de conservació de la natura. També ofereix un servei de lloguer de bicicletes amb propostes d’itineraris per la zona, serveis especials per a observadors d’ocells, i servei de guia pel Parc Natural. Aquest hotel ha estat reconegut també amb el Compromís de la Qualitat Turística, que acredita el compliment dels requisits establerts en el Sistema Integral de Calidad Turística en Destino (SICTED), promogut per l’Instituto de Turismo de España (TURESPAÑA) i la Federación Española de Municipios y Provincias (FEMP).

Imatge Generalitat de Catalunya

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta