20 de març del 2012

Moció del PSC ebrenc per rebutjar la fusió dels municipis menuts


La federació del PSC a les Terres de l'Ebre de l'Ebre, que aquest dimarts al matí s'ha reunit a Aldover, ha sortit en defensa dels municipis menuts, arran del debat públic generat després de la publicació d'alguns informes que proposen la supressió o fusió dels ajuntaments de més de 5.000 habitants, per facilitar el finançament local. Així, el PSC presentarà una moció als diferents ajuntaments de les Terres de l'Ebre, en què instarà la Generalitat a un pronunciament clar i rotund a favor dels municipis petits.

En aquest sentit, la primera secretària del PSC de l'Ebre, Núria Ventura, ha deixat clar que el camí per reduir la despesa i el dèficit públic no és la supressió d'aquestes administracions més properes al ciutadà, sinó la reformulació de l'estructura actual. En concret, el PSC ebrenc ha proposat la supressió d'ens supracomarcals com els consells comarcals. “Els ajuntaments són l'administració més propera als ciutadans, amb un sobreesforç diari dels alcaldes i alcadesses i dels regidors i regidores, per tant, cal que siguin defensats en aquest moment”, ha afirmat Ventura.

En la reunió d'Aldover, Ventura ha estat acompanyada de diferents membres de l'executiva del PSC, que han intercanviat impressions amb els alcaldes i portaveus municipals socialistes de diferents municipis. La primera secretària del PSC ebrenc ha recordat que alguns municipis ja mancomunen serveis entre ells. A més, ha deixat constància que, segons aquests informes, 42 dels 52 pobles de les Terres de l'Ebre haurien de fusionar-se. En aquesta línia, Ventura ha posat com a exemple molt concret el cas de la Terra Alta, en què no quedaria ni un dels municipis actuals.

D'altra banda,Ventura també ha recordat el suport del PSC de l'Ebre a la convocatòria de vaga general per al proper 29 de març. Així mateix, ha anunciat que els diferents càrrecs públics del partit que secundin la vaga faran donació de les seues retribucions, o de la part proporcional del seu sou, a diferents ONG del territori.

Imatge PSC de l'Ebre

1 comentari:

  1. La solució és mancomunar serveis. Que s'apanyen amb ells els polítics.
    A França i Italia ja existeixen figures així.
    El que si no se'ls anima a fer.ho passa el que ara, cadascú a la seua bola i vinga endeutaments.
    Heu vist la llista dels més endeutats de Catalunya al Periódico?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta