21 de març del 2012

Tortosa farà més àgil i estricta l’ordenança de civisme


L’Ajuntament de Tortosa modificarà l’ordenança municipal de civisme, aprovada ara fa tres anys, per agilitzar els tràmits dels expedients i incrementar el règim sancionador. La regidora del Servei d’Atenció al Ciutadà, Ensenyament i Universitats, Rosa Cid, ha avançat aquest dimecres, durant una entrevista a l’informatiu Primera Columna, que el govern municipal de Tortosa aprovarà la modificació en el proper ple ordinari, previst per al 2 d’abril. Segons Cid, cal ajustar alguns aspectes de l’ordenança de civisme, tot començant pel procediment sancionador per fer els tràmits més breus i àgils. Una altra novetat és que si el ciutadà accepta la sanció i no presenta al·legacions, podrà efectuar el pagament en efectiu i reduir en un 30 per cent l’import de la multa.

En la mateixa entrevista, la sisena tinent d’alcalde de Tortosa ha recordat que l’ordenança de civisme no té una finalitat recaptatòria, sinó més aviat educativa. Per això, fins ara s’estaven aplicant les sancions mínimes, que són de 50 euros per les faltes lleus. Però, a partir d’ara, l’Ajuntament augmentarà la sanció mínima fins als 100 euros, ja que els ciutadans ja coneixen la normativa de civisme i el consistori vol evitar les actituds incíviques reincidents. En aquest sentit, la regidora del Servei d’Atenció al Ciutadà ha detallat que les actituds incíviques amb més expedients oberts són a causa dels sorolls i les molèsties als veïns, sobretot a les zones d’oci nocturn de la ciutat. Una altra causa molt sancionada són les destrosses en el mobiliari urbà. A més, Rosa Cid ha afirmat que el civisme al carrer és una qüestió educativa, i ha lamentat que moltes vegades l’entorn familiar de la persona sancionada intenta justificar l’incivisme dels reincidents, que en molts casos són menors d’edat.

Finalment, Cid també ha explicat que Tortosa no té previst regular ni prohibir directament la prostitució al carrer, com sí que pretén fer l’Ajuntament de Barcelona. Segons la regidora, la capital del Baix Ebre no té aquesta problemàtica específica.

1 comentari:

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta