11 de juliol del 2012

El Baix Ebre vol renovar el parc eòlic de Pebesa perquè la tecnologia s'ha quedat obsoleta



BAIX EBRE.- El Consell Comarcal del Baix Ebre té previst actualitzar el parc eòlic del Baix Ebre, més conegut com a central eòlica de Pebesa. Així ho ha explicat aquest dimecres el president del Consell Comarcal, Lluís Soler, durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre. En aquest sentit, Soler ha recordat que el parc eòlic de Pebesa, participat pel Consell Comarcal, i va ser el primer en construir-se a Catalunya i el tercer de l’Estat espanyol. De fet, la central eòlica del Baix Ebre va entrar en funcionament al juny del 1995, amb 27 aerogeneradors i una potència instal·lada de 4,05 megawatts.

Durant tot aquest temps, els molins han patit un desgast considerable, i ara tenen alguns problemes de manteniment. Per això, l'objectiu dels responsables de Pebesa és aconseguir generar la mateixa potència instal·lada, però amb menys molins de nova generació. Segons Solé, cada vegada que hi ha alguna avaria o es trenca algun molí, han de fer-los a mida perquè la tecnologia ha quedat obsoleta. Amb tot, el president del Consell Comarcal del Baix Ebre ha matisat que l’actualització del parc eòlic es troba en projecte, ja que caldrà una inversió important per tirar-la endavant. La construcció del parc eòlic de Pebesa va representar una inversió de 709 milions de pessetes de l’any 1995, i es calculava que la seua vida útil s’allargaria fins al 2016.

D’altra banda, Soler també ha destacat com una bona notícia per al territori que la Generalitat haja decidit desbloquejar la tramitació del mapa eòlic català, paralitzat per una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. En concret, el govern ha reiniciat la tramitació del procés tot incorporant-hi l’estudi de sostenibilitat ambiental que requeria la sentència. Una mesura que permetrà tirar endavant les zones de desenvolupament prioritari (ZDP) de l’energia eòlica previstes a la Ribera d’Ebre i a la Terra Alta.

1 comentari:

  1. Ara ens adonem que la eòlica, de moment, no és tan "sostenible"!
    I menys en mans de multinacionals de l'energia.
    Per la reducció del consum, ja!
    Leds per a tots!
    Oído metrópoli?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta