7 de gener del 2013

El periodista Genís Sinca rep el premi Josep Pla per 'Una família exemplar', amb protagonista tortosí

BARCELONA.- El periodista Genís Sinca (Manresa, 1970) ha rebut aquest diumenge el Premi Pla de prosa en català per l'obra 'Una família exemplar'. Es tracta d'una tragicomèdia sobre l'enfrontament entre dues grans nissagues a la Manresa actual. És, a més, una sàtira hilarant que reflecteix l'ambició sense límits i reflexiona sobre l'ascens social. A 'Una família exemplar', Sinca se centra en un pediatre tortosí de renom, el doctor Bou, que està a punt de casar la filla gran amb l’hereu dels Mirabaix, una família benestant de Manresa. La fascinació inicial de Bou no triga a derivar cap a sentiments menys eufòrics, quan constata que el seu gendre pot posar en perill no únicament el seu patrimoni, sinó sobretot la nissaga familiar. El veredicte s'ha donat a conèixer durant la tradicional nit literària del dia de Reis i s'ha imposat als 27 originals que s'hi han presentat en aquesta 45a edició.


Per la seua banda, l'escriptor i periodista Sergio Vila-Sanjuán (Barcelona, 1957) ha guanyat el Premi Nadal amb la novel·la 'Estaba en el aire", ambientada a la Barcelona dels anys 60 i retrat d'un país que comença a despertar-se. Els dos veredictes s'han donat a conèixer durant la tradicional nit literària del dia de Reis. Vila-Sanjuán s'ha imposat als 229 originals que optaven a la 69a edició del Nadal i Sinca a les 27 obres que s'han presentat a la 45a edició del Pla.


Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta