8 de maig del 2013

El Fòrum d’Ocupació de la URV busca evitar la ‘fuga de talent’ de les Terres de l'Ebre



TORTOSA (Baix Ebre).- El campus de la URV a Tortosa serà aquest divendres, 10 de maig, l’escenari del primer Fòrum d’Ocupació a les Terres de l’Ebre per a la captació i retenció de talent al territori. Es tracta d’un projecte de la càtedra d’Economia Local i Regional i de l’Institut per al desenvolupament de les comarques de l’Ebre (Idece), que han volgut posar en contacte la comunitat universitària i el sector socioeconòmic de les Terres de l’Ebre, però que resta obert però a totes les persones interessades. De fet, el Fòrum d’Ocupació vol ser una eina perquè les empreses puguen captar el talent intel·lectual dels exalumnes i d’altres professionals formats del territori, per evitar la fuga d’aquest talent i afavorir el creixement socioeconòmic. De la mateixa manera, la jornada també servirà perquè els alumnes plantegen als empresaris els dubtes sobre els seus projectes d’emprenedoria i el seu futur laboral. En aquest sentit, el sotsdirector del campus de la URV a les Terres de l’Ebre, Xavier Farré, ha assenyalat aquest dimecres a Canal 21 Ebre que hi ha empreses del territori que van bé, i que estan buscant professionals amb talent.

Les activitats són obertes a tothom i començaran a les 9.45 hores amb una xerrada sobre com sobreviure a una entrevista de feina, a càrrec de la professora Matilde Villarroya. Farré ha explicat que només caldrà inscripció prèvia per participar en els tallers. En total, hi participaran una dotzena d’empreses i institucions de les Terres de l’Ebre i de la seua àrea d’influència. Entre les empreses que han confirmat l’assistència hi ha de tan consolidades com Mistral Bonsai, Grup Balfegó, Plàstics Castellà, L’Onada, Olis Faiges, l’Hotel Corona Tortosa, Incubalia, Mayo Consultors i PortAventura. En l’apartat d’institucions col·laboraran l’Institut Català de la Salut, el Projecte Leader i el mateix Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

 Al Fòrum d’Ocupació de la URV a les Terres de l’Ebre es trobaran representats tots els sectors econòmics i tots els perfils acadèmics. Per tant, està adreçat a qualsevol alumne o titulat de les Terres de l’Ebre, independentment del seu ensenyament i situació acadèmica, però sense tancar la porta a tota persona que puga estar-hi interessada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta