19 de juny del 2013

El conseller d'Agricultura assegura que la Reserva de la Biosfera portarà 'inversions internacionals' a les Terres de l'Ebre

TERRES DE L'EBRE.- El conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, ha avançat aquest dimecres al ple del Parlament que el proper 28 de juny tant la Generalitat com les administracions implicades presentaranel model de governança, el pla d'acció, els principis i les ambicions del projecte de les Terres de l'Ebre com a Reserva de la Biosfera. I és que aquest distinció atorgada per la Unesco el passat 28 de maig és, segons Pelegrí, una "oportunitat" per aconseguir noves "aportacions econòmiques internacionals". En resposta a una pregunta del diputat ebrenc d'Esquerra, Lluís Saldavó, el conseller Pelegrí ha destacat també la importància del consens assolit entre institucions, societat civil i partits durant el procés, i n'ha reivindicat la vigència.

ERC ha preguntat en la sesssió de control al Parlament sobre l'impuls de la Reserva de la Biosfera de les Terres de l'Ebre. En concret, ha volgut saber quines seran les iniciatives i el pla de treball del Govern per a posar en marxa el projecte.

El conseller d'Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Peregrí, ha explicat que des del Govern han treballat "discretament i amb perseverança" per aconseguir que el passat 28 de maig les Terres de l'Ebre fossin qualificades de Reserva de la Biosfera per part de la Unesco. A més, ha defensat el projecte com una oportunitat per aconseguir noves "aportacions econòmiques internacionals", perquè segons ha valorat Peregrí, "els seus valors patrimonials, naturals, paisatgístics i històrics tenen el seu fonament en això".

Peregrí també ha avançat que per a la reunió del 28 de juny el Govern té la intenció de definir un "nou model de governança" que entronqui amb els objectius, els principis del pla d'acció, les directrius per establir i potenciar la marca "EbreBiosfera" i la promoció de la reserva ebrenca. El conseller també ha destacat que els punts forts d'aquesta iniciativa han estat el "consens" entre les institucions, societat civil i partits.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta