28 de juny del 2013

L'alcalde de Sant Jaume d'Enveja revela que l'anterior govern de CiU li negava la depuradora, el pavelló i el pont Lo Passador



SANT JAUME D'ENVEJA (Montsià).- L’alcalde de Sant Jaume d’Enveja, el socialista Joan Castor Gonell, ha manifestat aquest divendres la seua desconfiança cap al govern de la Generalitat i l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), en relació a les gestions que puguen estar fent amb el govern de l’Estat per a la posada en funcionament de la depuradora de la població, amb les obres enllestides ara fa dos anys. Durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, Gonell ha explicat que dijous d’aquesta setmana s’esgotava el termini que tenia el govern de Convergència i Unió per contestar la pregunta parlamentària de la diputada del PSC, Núria Ventura. Un termini que ara s’ha ampliat fins el proper 17 de juliol. Segons l’alcalde, això fa pensar que l’acord entre l’Estat i la Generalitat per a la posada en funcionament de la depuradora de Sant Jaume d’Enveja podria ser cosa de dies. Però Gonell no ha amagat el seu malestar pel retard acumulat, i ha reiterat que la seua desconfiança és molta, ja que a la mateixa ACA, durant l’anterior govern de CiU, li van dir que Sant Jaume d’Enveja no necessitava una depuradora. De fet, ha revelat que, textualment, li van arribar a dir que “posant una reixa per filtrar els condons” ja en tenien prou.

En la mateixa línia, Gonell ha defensat l’acció del govern tripartit a les poblacions del Delta. De fet, ha recordat que l’últim govern de Jordi Pujol també qüestionava que Sant Jaume d’Enveja tingués un pavelló poliesportiu i un petit polígon industrial, o fins i tot la construcció del pont Lo Passador que ara uneix la seua població amb Deltebre. Segons Gonell, està cansat d’escoltar en boca de dirigents de CiU que els governs de Pasqual Maragall i de José Montilla van malbaratar els diners i que van deixar la caixa buida. De fet, ha afirmat que ara ningú és capaç de posar en dubte la necessitat d’una inversió com el pont Lo Passador.

En qualsevol cas, Gonell ha afirmat que espera que es farà tot el possible, tant des del govern català com des del govern de l’Estat, per posar en marxa una depuradora que va suposar una inversió de cinc milions d’euros. En cas contrari, segons l’alcalde de Sant Jaume d’Enveja, les instal·lacions es podrien fer malbé i aleshores sí que serien uns diners llançats a les escombraries.

Les depuradores de Sant Jaume d’Enveja i d’Horta de Sant Joan estan construïdes des de fa mesos, però encara no han entrat en funcionament per la falta d’entesa entre la societat estatal Acuamed i l’ACA. Un cas a banda són la desena de depuradores pendents de construcció en municipis com Xerta, Aldover, Mas de Barberans, Rasquera, Tivenys, Benifallet, Corbera d’Ebre o Garcia, entre d’altres. Mentrestant, aquestes poblacions estan obligades a pagar un doble cànon a la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre i a l’ACA. El primer, per abocar aigües residuals al riu o en barrancs, i el segon, per una depuració d’aigües que en realitat no s’està fent, motiu pel qual també s’exposen a una denúncia de la fiscalia de Medi Ambient.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta