3 de juliol del 2013

La Terra Alta manté un dels índex més baixos de municipis per la independència, amb Arnes, Batea, Gandesa i el Pinell

ARNES (Terra alta).- El 33% dels ajuntaments de la Terra Alta estan adherits a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI). Segons les dades del mapa d’implantació de l’AMI, es tracta dels ajuntaments d’Arnes, Batea, Gandesa i el Pinell de Brai, tot i que a la Terra Alta també el Consell Comarcal forma part de l’associació sobiranista. En el cas del Baix Ebre, el percentatge de municipis adherits puja fins al 79%, mentre que a la Ribera d’Ebre la xifra assoleix el 71%. En el cas del Montsià, el percentatge de consistoris que s’han sumat a l’AMI és del 67%. Per tant, el 33% de la Terra Alta és un dels percentatges més baixos de Catalunya, sense comptar el cas Barcelonès i la Val d’Aran, on el percentatge és del 0%.

Tot i així, els quatre municipis de la Terra Alta adherits a l’Associació de Municipis per la Independència inclouen el 54% de la població de la comarca. Una xifra que, de totes maneres, queda lluny dels percentatges assolits en comarques com el Baix Ebre i el Montsià, on la població dels municipis per la independència assoleix el 97% i el 92%, respectivament.

El regidor republicà d’Arnes, Francesc Martínez, que també és una de les cares visibles de l’Assemblea Nacional Catalana a la Terra Alta, ha assenyalat que es tracta d’una comarca complicada, ja que hi ha alguns ajuntaments governats per CiU que podrien adherir-se a l’AMI, però encara no s’han sumat als municipis per la independència.



Arnes va ser el primer municipi de la Terra Alta en adherir-se a l’AMI. Durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, Martínez ha explicat que el govern municipal de CiU i l’oposició d’ERC es van posar ràpidament d’acord perquè l’Ajuntament d’Arnes se sumés al moviment independentista. De fet, per al proper 28 de juliol, l’endemà d’acabar la festa major del poble, han previst un acte conjunt al mercat municipal d’Arnes, amb la participació confirmada de Josep Rull, de Convergència; Marta Rovira, d’Esquerra, Pep Riera, de l’Assemblea Nacional Catalana, i Rita Marzoa, d’Òmnium Cultural.

D’altra banda, Martínez ha donat més detalls sobre la cadena humana per la independència que l’Assemblea Nacional Catalana està promovent entre Caseres i Calaceit, per al proper 24 d’agost. En aquest sentit, Martínez ha assenyalat que la preparació de l’acte serà més complexa que en altres casos, ja que caldrà tramitar els permisos amb l’Ajuntament de Calaceit i amb la Guàrdia Civil, ja que la cadena humana trepitjarà territori aragonès. Segons ha concretat, l’objectiu és unir els dos marges del riu Algars i reivindicar que la llengua que es parla als pobles del Matarranya i a la resta del Matarranya és el català, i no pas el polèmic LAPAO.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta