28 d’octubre del 2013

La Sénia reclama més pressupost per al Parc Natural dels Ports i el tancament del Castor

LA SÉNIA (Montsià).- L'Ajuntament de la Sénia votarà en el ple d'aquest dilluns una moció en defensa del Parc Natural dels Ports. Com ha explicat l'alcaldessa, Marutxi Ballester, cal més dotació pressupostària per garantir el bon funcionament de les oficines d'informació del parc, una d'elles ubicada a la Sénia, i que es garanteixi el manteniment dels espais ara que les brigades que hi treballaven han estat gairebé desmantellades. "Si un dels actius que tenim per diversificar l'economia és potenciar el turisme de natura i no tenim dotació pressupostària, és inútil", ha lamentat Ballester. En la sessió plenària el consistori de la Sénia també es sumarà a les institucions que demanen el desmantellament del Castor.

L'alcaldessa de la Sénia ha recordat que la petició de l'Ajuntament perquè es potenciï els parc natural dels Ports com actiu turístic arriba després que s'hagin perdut les brigades de manteniment i l'oficina d'informació del parc només estigui oberta durant l'estiu o períodes festius. Des de la Sénia recorden que els Ports són una peça clau en la seva estratègia de diversificació econòmica al municipi, desplegada arran de la crisi del sector del moble. "Si no hi ha dotació pressupostària, arribarà un moment no es podrà tirar endavant aquesta tasca", ha apuntat Ballester.

L'alcaldessa ha defensat que malgrat que l'oficina de turisme municipal mira d'oferir més informació sobre els Ports quan l'oficina del parc està tancada, cal mantenir actiu aquest servei perquè és més especialitzat i pot oferir una millor atenció al turista que justament s'apropa al municipi atret pels seus actius naturals.

El consistori senienc també votarà en la sessió plenària d'aquest dilluns una moció per demanar l'aturada i desmantellament de les plantes del projecte Castor. Ballester ha recordat que la Sénia va ser un dels municipis que va mostrar la seva oposició al Castor quan es va començar a construir el magatzem. "Ara hi tornem perquè es prenguin totes les mesures de seguretat que es puguin prendre perquè és una causa directa de tot el que ha passat", ha dit l'alcaldessa.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta