29 d’octubre del 2013

L'Ebre produeix menys residus a causa de la crisi, però millora les xifres de recollida selectiva



 TORTOSA (Baix Ebre).- La crisi econòmica ha fet baixar la producció de residus a les Terres de l’Ebre, en la mateixa línia que a la resta de Catalunya. En el cas del territori, durant el darrer any la producció de residus sòlids urbans ha disminuït en un cinc per cent. De fet, la producció de residus per càpita és d’1,32 quilos per habitant i dia, per sota de la mitjana catalana, que és d’1,35 quilos per habitant i dia. Tot i així, la recollida selectiva ha pujat un 30 per cent en els darrers cinc anys, coincidint també amb l’esclat de la crisi. Un context que també ha afectat la recollida de paper i cartró, la qual ha baixat un 25 pe cent en el mateix període a causa de la mateixa crisi i dels robatoris a peu de contenidor. Així ho ha explicat el director de l'Agència de Residus de Catalunya, Josep Maria Tost.

Les comarques de l'Ebre van generar el 2012 unes 92.471 tones de residus municipals, un 5,21% menys que l'anterior, seguint la tendència a la baixa registrada a Catalunya per la crisi econòmica. En quant a la generació de residus per càpita, a les Terres de l'Ebre ha estat d'1,32 quilos per habitant i dia, respecte els 1,35 de la mitjana catalana. Destaca que, del total, a l'Ebre s'hi va recollir selectivament un 49,51% dels residus, és a dir, 45.781 tones, amb un percentatge molt superior al del conjunt de Catalunya, que va ser del 39%. El director de l'ARC, n'ha destacat l'increment, ja que el 2008 la recollida selectiva a l'Ebre representava el 37,85%.

Per comarques, destaca la Terra Alta amb el percentatge més alt de recollida selectiva del país, amb gairebé el 60% de la recollida selectiva bruta i el 53,68 % de la neta. Per municipis, en quant a la recollida selectiva neta, destaquen amb valors alts Miravet (81,01%), Rasquera (70,82%) o Prat de Comte (69,90 %). Tost ha explicat que la recollida de fracció orgànica es manté estable des del 2011 en les 14.000 tones, de la mateixa manera que els envasos i el vidre, ambdues fraccions sobre les 4.000 tones. Per contra, la recollida de paper i cartró s'ha reduït un 25% en cinc anys, i ha passat de les 8.000 tones recollides el 2008 a 6.000 el 2012, pel context econòmic i també pels robatoris a peu de contenidor. Tost ha fet una crida a mantenir una bona recollida selectiva a casa.

Via Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta