31 d’octubre del 2013

Móra d'Ebre adjudica a Endesa la renovació i millora de tot l'enllumenat públic del municipi

MÓRA D'EBRE (Ribera d'Ebre).- L'Ajuntament de Móra d'Ebre ha adjudicat a l'empresa Endesa Enginyeria un projecte d'eficiència energètica que permetrà la renovació de tota la xarxa de l'enllumenat públic amb tecnologia LED. Mitjançant aquest projecte, la companyia preveu efectuar una inversió propera als 500.000 euros per renovar tota la xarxa i la instal·lació d'un sistema de gestió centralitzat de l'enllumenat públic, que permetrà una racionalització del consum i la modulació de les intensitats lumíniques. El projecte preveu, a més, que amb les millores que s'han d'aplicar a la xarxa d'enllumenat, la factura elèctrica de l'Ajuntament es puga rebaixar en un 60% anual.

Segons l'alcalde, Joan Piñol (CiU), l'oferta de l'empresa Endesa es concreta en un fons de fins a 50.000 euros addicionals per a la millora de la xarxa existent, 30.000 euros addicionals per a l'enllumenat nadalenc, i el lliurament d'una motocicleta elèctrica -amb el corresponent punt de càrrega- per a la Policia Municipal.

L'Ajuntament ha adjudicat per 12 anys aquest projecte a Endesa, per la qual cosa durant aquest període la rebaixa tortal de què es gaudirà el consistori serà només del 14%, ja que el diferencial servirà per a pagar les inversions que efectuï Endesa. Piñol ha explicat que aquesta fórmula farà possible que es puga tirar endavant una inversió d'aquesta envergadura en temps de crisi, ja que l'Ajuntament no podria fer front actualment a una despesa de mig milió d'euros en aquest concepte. A banda de l'estalvi, el projecte servirà també per modernitzar tota la xarxa, adaptant-la a les normatives recents. També s'uniformitzarà el color de la llum dels carrers, ja que ara conviuen fanals amb llum blanca i altres amb llum groga.

Rebaixa dels impostos municipals per al 2014

D'altra banda, el ple de Móra d'Ebre celebrat aquest dimecres va donar llum verda per unanimitat a la proposta de modificació de les ordenances fiscals (taxes, preus públics i impostos municipals) per a l'exercici de 2014. Aquest acord determina aplicar una rebaixa del 10% en el rebut de la taxa de la recollida de la brossa i una altra rebaixa del 5% en l’impost de béns immobles (IBI). A banda d'això, es congelaran la totalitat de les taxes, preus públics i impostos municipals durant el pròxim exercici pressupostari.

Segons Piñol, la rebaixa del 10% de la taxa de recollida d'escombraries es pot dur a terme com a conseqüència de l’estalvi econòmic que ha aconseguit l’Ajuntament de Móra d’Ebre arran de l'adjudicació de la prestació del servei a l'empresa GBI, que va substituir ara fa un any l'anterior adjudicatari, el Consorci de Residus de la Ribera d'Ebre, amb la qual cosa s'ha aconseguit una gestió "més sostenible, econòmica i eficaç".

En el cas de la rebaixa de l'impost de l’IBI, el consistori ha trencat la tendència d'increments anuals de l'impost encetada l'any 2005, gràcies a una modificació de la quota de l'impost que aplicarà ara l'Ajuntament. L'alcalde va explicar que amb aquest acord municipal "ha volgut recollir la sensibilitat de molts dels ciutadans de la població que, com a conseqüència d'anteriors decisions del consistori i decicions recents del Govern de l’Estat espanyol, veien com any rere any el rebut d'aquest impost s'anava incrementant". Tant Piñol com Josep Solé, el portaveu del grup del PSC, a l'oposició, van coincidir a donar suport a aquestes mesures perquè van en la línia d'alleugerir la pressió fiscal dels veïns en temps de crisi. Aquestes rebaixes d'impostos i taxes, i el manteniment dels imports la resta d'ordenances de l'Ajuntament s'aplicaran l'any 2014.

Imatge Ajuntament de Móra d'Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta