3 de novembre del 2013

La Festa del Vi de Gandesa supera els 15.000 tastos en un moment dolç de la DO Terra Alta

GANDESA (Terra Alta).- El recel d'allargar la Festa del Vi durant tres dies s'ha convertit en satisfacció màxima davant la gran afluència de públic que l'ha visitat. Per primer cop, en aquesta 26ena edició, s'ha superat la xifra màgica de 15.000 tastos i els cellers tanquen la mostra satisfets per les vendes. La DO Terra Alta es manté entre el top cinc dels vins de més qualitat de Catalunya, una fita aconseguida l'any passat, que han consolidat enguany els seus caldos amb caràcter propi, de gran qualitat i amb preus molt assequibles. L'aposta per promocionar la varietat predominant a la comarca, la garnatxa blanca, està sent "la clau de l'èxit" de la DO. Els viticultors terraltins per fi creuen en el seu potencial.

Com ha destacat l'alcalde de Gandesa, Carles Luz, la 26ena Festa del Vi ha superat "en escreix" totes les expectatives inicials. Per primer cop s'han superat les 15.000 degustacions i totes les activitats, com els tastos professionals, les visites als cellers o la Nit de les Garnatxes Blanques, s'han omplert. La resposta del públic demostra que la Festa del Vi de Gandesa "està més que consolidada" i els viticultors i el municipi han tancat la mostra un any més molt satisfets.

A la carpa de la Rambla de Gandesa es podien degustar els vins del 75% dels cellers embotelladors inscrits a la DO Terra Alta, un total de 25 empreses vitivinícoles de la comarca. També es va convidar la DOQ Priorat a participar en la Nit de les Garnatxes Blanques, una cita que es celebra des de fa quatre anys i que cada cop desperta més interés. Més de mig miler d'entrades es van vendre en menys de 24 hores i va quedar pendent una llista d'espera amb 800 persones. A la cita es donen a conèixer els vins de la DO que estan elaborats amb un mínim del 70% de garnatxa blanca, la varietat tradicional de la Terra Alta. El 33% de producció mundial d'aquesta varietat es fa a la comarca.

"És la clau de l'èxit de la Terra Alta, la punta de llança que serveix per introduir al resta de productes. És la varietat més emblemàtica, un gran valor i el distintiu que ens identifica com a DO", ha destacat el secretari del Consell Regulador (CR) de la DO Terra Alta, Jordi Rius. Malgrat que els fruits d'aquesta aposta van recollint-se poc a poc, Rius considera que va ser una gran decisió tirar endavant aquest pla estratègic i ha ajudat a que cada cop els vins terraltins siguin més reconeguts al mercat nacional i internacional.

De moment la DO Terra Alta no es planteja nous reptes. "Ara mateix no ens falta res, tenim la matèria prima i els cellers cada cop està més preparats per elaborar vins de molta qualitat", ha destacat Rius. Aquesta professionalització ha anat en paral·lel amb el creixement de la DO i des de fa uns anys els viticultors creuen en el seu potencial, un esperança i una fe en ells mateixos que ha costat arrelar a la Terra Alta. "Ara ens creiem la virtut que tenim de formar part d'aquesta DO", ha apuntat el secretari del CR. "La gent esta entusiasmada, La Terra Alta té potencial i continuarem apostant per seguir innovant en properes festes del vi", ha afegit.


Via ACN (Anna Ferràs)

2 comentaris:

  1. Mientras se realizaba esta exitosa fiesta a pocos kilometros se hacian homenajes recordando el cruce del Ebro y la inauguracion del parque tematico en la cota 402 que llevara el nombre de dos de aquellos gloriosos brigadistas, los hermanos Almudever, Josep y Vicent, tambien se depositaron flores en el monumento a las BI de Flix y de Corbera del Ebre, con la presencias de alcaldes de las citadas poblaciones, los mensionados hermanos Almudeber y una nutrida delegacion compuesta por familiares de brigadistas y representantes de asociaciones de Francia, Alemania, Italia, Rusia y Holanda, todo esto promovido por las asociaciones Terra de Germanor y Terre de Fraternite que intenta mantener viva aquella epopeya de hermandad entre pueblos unidos por la lucha antifascista, lamento que no se hayan enterado y no pudiesen concurrir me hubiera gustado encontrar una nota reflejando estos actos que empezaron en Barcelona en la rambla del Carmel continuaron Montornes del Valles el dia 28, en Campredo y Tortosa el dia 30 y culminaron como les he relatado anteriormente
    Un saludo fraternal, Salud y Republica
    Eduardo Raul Neururer Rabottini, un Italo Argentino nacionalizado Español preocupado porque la historia no pase al olvido y menos que se quede con la version de los que intentan distorcionarla

    ResponElimina
  2. Tranquilo, Gaucho, que por aquí también somos muchos los que queremos que NO TODO SE OLVIDE, como pretenden algunos.

    Se puede perdonar, se puede reconciliar, pero NO DEBEMOS OLVIDAR lo que ocurrió, para no volver a repetirlo.

    Y se tienen que depurar RESPONSABILIDADES, aunque sea en Argentina.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta