15 de novembre del 2013

L'alcalde socialista de Flix, nou secretari general de l'Associació de Municipis per la Independència


FLIX (Ribera d'Ebre).- L'Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha nomenat aquest dijous l'alcalde de Flix, el socialista Marc Mur, nou secretari general de l'entitat independentista. Mur substitueix en el càrrec Josep Manel Ximenis, ara exalcalde d'Arenys de Munt arran d'una moció de censura. En aquest sentit, l'alcalde de Vic i president de l'AMI, Josep Maria Vila d'Abadal (CiU), ha remarcat que amb aquest nomenament es "reforça que dins del pensament socialista de Catalunya també hi ha gent que defensa el dret a decidir i alguns, fins i tot, la independència". "No és pas casualitat que a l’AMI s’hagin adherit més de 80 municipis amb alcalde socialista", ha conclòs Vila-d'Abadal.

El nomenament de Mur com a secretari general de l'AMI s'ha fet en la trobada del seu consell directiu, celebrada aquest dijous a l'Ajuntament de Solsona. En aquesta reunió, una trentena d’alcaldes i regidors han tractat la intensificació de l’assetjament judicial de la delegació del Govern espanyol a Catalunya contra els municipis sobiranistes. De fet, la delegada espanyola María de los Llanos de Luna ja ha signat 184 processos per aprovar mocions de sobirania fiscal, no penjar la bandera espanyola als balcons dels consistoris, haver-se declarat “territori català lliure i sobirà” o pel pagament de la quota anual a l’AMI. Aquests processos, però, no semblen tenir gaire èxit entre els jutges, que ja n’han arxivat o desestimat 14. En aquest sentit, l’AMI ha anunciat que presentarà una demanda contra la delegada espanyola per malversarció de fons públics.

D'altra banda, els regidors i alcaldes també han acordat insistir en l’exercici de la sobirania fiscal al món local. És a dir, la liquidació dels impostos que recapten a l’Agència Tributària de Catalunya (ATC) en lloc de fer-ho a l’hisenda espanyola. Un total de 58 ajuntaments i consells comarcals ja ho estan fent amb plenes garanties i 169 més han aprovat mocions per fer-ho properament. L’AMI procurarà ampliar el nombre d’administracions que exerceixen la sobirania fiscal a partir del primer trimestre de 2014.

Imatge AMI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta