27 d’abril del 2014

El Parlament redreça l'estratègia europea del govern català per aturar el pla hidrològic de la conca de l'Ebre


BARCELONA.- El Parlament ha aprovat aquest divendres passat rebutjar el Pla Hidrològic de la Conca de l'Ebre i insta el Govern a "utilitzar tots els mecanismes jurídics tant estatals com comunitaris que estiguin al seu abast per aturar-lo atès el greu incompliment" de les directives europees. Aquest punt ha estat aprovat amb els vots de tots els partits menys els de PPC i C's, que s'hi han oposat. A més, a través de la moció presentada per ICV-EUiA, també s'ha aprovat instar l'executiu català a presentar abans del mes de juny del 2014 una queixa davant de la Comissió Europea. Així mateix, la cambra catalana també ha aprovat sol·licitar a l'Estat que revisi l'ampliació de les 300.000 noves hectàrees de regadiu.

En referència a l'ampliació de les hectàrees de regadiu, el text aprovat demana que s'elabori una nova proposta "més racional que faci compatible la necessària producció d'aliments amb el manteniment del cabal ecològic i amb els usos de l'aigua". La cambra també ha aprovat que la Comissió de Sostenibilitat de les Terres de l'Ebre (CSTE) aprovi una proposta de cabals ambientals que "garanteixi els nivells de conservació dels habitats, les espècies típiques i les aportacions de sediments per evitar la subsidència del Delta i l'avenç de la falca salina".

Així mateix, també s'ha aprovat que es valori la declaració de les badies dels Alfacs, Fangar i l'estuari de l'Ebre com a "zones vulnerables" i aprovar un pla d'acció per a aquestes dues badies que "eviti els problemes que afecten a l'aqüicultura de musclos i bivalves i que, ocasionalment, estan provocant greus conseqüències econòmiques per a aquests cultius". No s'ha aprovat, en canvi, el rebuig a la proposta de transvasament del Roine per la seva "ineficàcia econòmica i la seva manca de sostenibilitat ecològica i per la seva utilització com a desllorigador per fer encaixar els diferents plans hidrològics de l'Estat". Els vots de CiU i PPC han impedit que prosperés aquesta votació.

Via ACN
Imatge Parlament.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta