29 d’abril del 2014

Gómez (CiU) afirma que les eleccions europees són decisives per a l’Ebre i per a Catalunya



TORTOSA (Baix Ebre).- El candidat de CiU a les Terres de l’Ebre, Joan Pere Gómez, ha volgut destacar aquest dimarts la importància de les eleccions europees del proper 25 de maig. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Gómez ha remarcat que Europa serà molt important per al llançament de la marca Ebrebiosfera, per garantir la política agrària comuna (PAC), i per finançar la lluita contra el caragol maçana i la construcció del corredor del Mediterrani, així com per aturar l’aplicació del nou pla hidrològic. De la mateixa manera, el candidat convergent ha afirmat que les eleccions del 25 de maig també han de servir per deixar ben clares quines són les aspiracions nacionals de Catalunya.

En aquest sentit, Gómez ha afirmat que les eleccions al Parlament Europeu poden tenir una lectura en clau nacional. Segons el candidat de CiU per a l’Ebre, Europa i el món sencer estarà mirant què fa Catalunya el proper 25 de maig. Per tant, els comicis europeus també poden ser unes “plebiscitàries” sobre l’encaix de Catalunya i Espanya. Així ho han d’entendre, segons Gómez, els partits favorables al dret a decidir que també donen suport a la consulta del 9 de novembre.

D’altra banda, el candidat ebrenc de CiU ha reiterat la seua oposició al pla hidrològic de la conca de l’Ebre i ha tornat a reclamar un altre cabal ambiental per al tram final del riu. Amb tot, Gómez ha defensat la necessitat d’estudiar un transvasament d’aigua del Roine per a Catalunya, per esvair per sempre el fantasma d’una possible captació des del Segre o des de l’Ebre per garantir el subministrament a l’àrea metropolitana de Barcelona. Finalment, Gómez ha donat suport al projecte BCN World i ha deixat clar que, en cap cas, no s’incrementarà l’actual captació d’aigua de l’Ebre per al Camp de Tarragona.

A més, Gómez ha afirmat que la independència de Catalunya també serviria per blindar el cabal ecològic de l’Ebre i frenar els projectes transvasistes que arriben des de l’Estat espanyol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta