27 d’abril del 2014

La Defensora del Poble admet a tràmit una queixa de la plataforma del Sénia contra el Castor


ALCANAR (Montsià).- La Defensora del Poble, Soledad Becerril, ha admès a tràmit la reclamació presentada per la Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia en relació amb la tramitació administrativa del projecte Castor d'emmagatzematge de gas natural. Així ho ha explicat l'entitat en un comunicat, on han afirmat que "aquesta queixa ha estat presentada després que durant tots aquests anys l'administració estatal hagi fet 'oídos sordos' a les reclamacions i al·legacions que des de la nostra associació s'han vingut presentant en els diferents procediments a què ha estat sotmès aquest projecte". Així, han valorat molt positivament l'admissió a tràmit de la queixa.

Des de la plataforma també han recordat que la Defensora del Poble va anunciar l'obertura d'una investigació per avaluar el risc sísmic del projecte Castor, "davant les possibles negligències que van provocar l'onada sísmica de finals de l'any passat, tot tenint en compte que, a més a més, la seva posada en marxa suposarà un risc afegit per a totes les poblacions properes".

En aquest mateix sentit, en l'informe anual de 2013 elaborat per la Defensora del Poble es recollia la següent consideració: "L'evaluació del risc sísmic que pogués estar associat a l'activitat d'injecció de gas a la planta d'emmagatzematge Castor, sobre la qual ja han enviat la documentació sol·licitada tant el Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient com el Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme, es troba en estudi quan es redacta aquest informe".

La Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia s'ha posat a disposició de la Defensora del Poble per a facilitar aquella informació que pogués ser d'interès en relació amb la falta de resposta tant del Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme com del Ministeri de Medi Ambient, "perquè el silenci negatiu no ha de ser una excusa per no respondre", han exposat. "També el fet que no es reconegués en cap moment la nostra associació com a part interessada, tot i les reiterades peticions fetes davant els organismes competents, ha estat una de les queixes que s'han formulat davant la Defensora del Poble" han afirmat, "així com per la falta d'estudis sísmics tot i els advertiments per la nostra associació en diferents recursos i al·legacions presentades durant la tramitació del projecte", han finalitzat.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta