28 d’abril del 2014

La fira d'espectacles Litterarum homenatjarà la figura de Gerard Vergés


MÓRA D'EBRE (Ribera d'Ebre).- La figura de l’escriptor tortosí Gerard Vergés, que va morir el passat 23 d’abril, tindrà una presència especial dins de Litterarum - Fira del Llibre Ebrenc d’enguany. De fet, dins la fira d’espectacles literaris Litterarum ja estava prevista l’estrena d’un espectacle de música, 'Les paraules cantades de Vergé's, del grup ebrenc Riu en So, que ha adaptat les lletres d’alguns poemes de l’autor a la seua música d’arrel tradicional i que vol ser un reconeixement a l’obra d’un dels escriptors més potents de la literatura catalana contemporània.

La raó per la qual els organitzadors de Litterarum - Fira del Llibre Ebrenc han volgut anar més enllà i retre el seu particular homenatge a Vergés és principalment la vinculació del poeta a la fira des dels seus inicis. “Quan estàvem a les beceroles de la fira, Vergés ens va donar el seu suport i mestratge”, apunta el director de Litterarum - Fira del Llibre Ebrenc, Albert Pujol, tot assenyalant que al 2005, el segon any de l’activitat, Vergés va pronunciar-ne la lliçó inaugural. A més a més, la fira també ha coproduït diversos espectacles literaris que es basaven totalment o en part en l’obra de Vergés com l’espectacle musical 'Cançons de mandràgora', creat pel compositor Robert Faltus (2006);' L’escriptor inexistent', de la cantautora Montse Castellà (2006), i 'Lletres d’aigua', del cantautor Jesús Fusté (2007).

Els detalls d’aquest merescut homenatge a Vergés i de la programació de Litterarum - Fira del Llibre Ebrenc 2014 es presentaran el proper dimecres 7 de maig a Barcelona, a la seu de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), amb la presència de la directora de la ILC, Laura Borràs.

Enguany Litterarum - Fira del Llibre Ebrenc, impulsat per l’Ajuntament de Móra d’Ebre, la Institució de les Lletres Catalanes, el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre i l’Institut Ramon Muntaner, se celebrarà els dies 30, 31 de maig i 1 de juny i ja s’hi ha confirmat la presència d’una trentena d’autors.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta