29 d’abril del 2014

La marca Ebrebiosfera estarà a punt a l'estiu per als productes de qualitat de les Terres de l'Ebre


TORTOSA (Baix Ebre).- El conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca , Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha presidit aquest dilluns la reunió del Consell Consultiu de la Reserva de la Biosfera de les Terres de l'Ebre, després de la seva declaració per part de la UNESCO. En aquesta trobada, integrada per una seixantena d'entitats, s'ha tractat el model de governança de la Reserva, que serà gestionada en el marc del nou Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (COPATE), impulsats pels Consells Comarcals del Baix Ebre i el Montsià. Així mateix, també s'ha aprovat que el nom de la marca de la Reserva serà Ebrebiosfera i que es treballarà perquè aquesta estigui a punt aquest mateix estiu.

El conseller ha subratllat la necessitat que la marca estigui en ple funcionament a l'estiu de manera que pugui ser un "element d'atracció des del punt de vista turístic", així com de la gestió de la Reserva per part de les persones i activitats del territori "compromeses amb el desenvolupament sostenible dels recursos naturals i activitats ordinàries com la pesca i l'aqüicultura, entre altres".

La marca Ebrebiosfera neix amb la voluntat d'aportar valor afegit als productes i que sigui una marca generalista però que en aquest procés no perdi ni valor ni imatge. Segons l'elaboració del reglament, aquells que en podran demanar l'autorització seran: recursos locals, productes, béns i serveis, especialment agroalimentaris, artesanals i els de promoció turística amb finalitats culturals i recreatives, que potencien les activitats econòmiques tradicionals i la nova economia en el marc de la sostenibilitat ambientals de les Terres de l'Ebre.

Pelegrí ha recordat la necessitat de la implicació del territori, a través de la participació i el consens "com a base de l'èxit de futur". "La distinció de la Reserva de la Biosfera només serà una veritable eina de dinamització i gestió si no alterem el seu esperit, allò que la fa singular: el fet de ser un projecte col·lectiu, que ha sorgit per al territori i des del mateix territori", ha afegit.

En la reunió s'ha aprovat el canvi de nomenclatura del Consell promotor de la Reserva de la Biosfera a Consell Consultiu de la Biosfera, mantenint la seixantena d'entitats que des de l'inici de la candidatura s'han anat sumant al projecte. D'aquest consell consultiu s'han creat cinc grups de treball, com a primera proposta amb la intenció que se'n puguin crear d'altres: el de Patrimoni Natural, Patrimoni Cultural, Treball Agroalimentari, Treball Turisme, Treball Recerca.

El full de ruta sobre el qual han de treballar els grups serà el Pla estratègic, que en aquests moments s'està redactant, i que tindrà com a base que els objectius i accions que es vulguin portar a terme siguin promoguts pels mateixos interessants. Per això, el conseller Pelegrí ha volgut fer una crida i ha demanat "ser ambiciosos, crear una xarxa amb altres Reserves, que s'exporti i s'importin iniciatives i accions i que, per tant es construeixi una economia productiva sostenible".

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta