27 d’abril del 2014

Tremosa (CiU): 'El procés nacional no afectarà les exportacions de les Terres de l'Ebre'


MÓRA D'EBRE (Ribera d'Ebre).- El cap de llista de CiU a les europees va reunir-se dissabte amb les cooperatives i els productors de fruita dolça a Móra d’Ebre, per aprendre més sobre el sector i discutir com potenciar les seues exportacions. També per pronunciar la conferència “El procés català vist des d’Europa”. Tremosava assegurarque els productors de fruita dolça no han de patir per què el procés sobiranista afecti el futur de les seues exportacions, i ha recordat que "sigui quin sigui el resultat final del procés, en cap cas Catalunya deixarà de pertànyer al mercat únic europeu. Segons l’article 207 del Tractat de Lisboa, Espanya no té capacitat per a vetar Catalunya del mercat únic”.

L’eurodiputat de CiU també ha recordat que “el mercat únic és la part més fonamental de la Unió Europea, ja que és el que permet que els nostres productors puguin vendre sense aranzels a un mercat de 500 milions de persones”. Aquest missatge ha estat molt ben rebut pels productors, que actualment exporten fora de l’Estat entre un 80 i un 90% de la seva producció de fruita dolça.

Durant la seva conferència, el cap de llista de CiU ha recordat que Europa no qüestiona la legitimitat del referèndum escocès, tot i tenir una participació menor que la que va viure Catalunya a les eleccions de novembre del 2012 i tenir un suport parlamentari més petit (53%) que no pas el català (70%). Aquesta actitud contrasta amb la negativa continua a negociar per part del govern de Rajoy.

També ha posat en valor la claredat del president Mas, que el novembre de 2012 ja va explicar al públic europeu el full de ruta català, les vies a seguir per realitzar la consulta i la voluntat de Catalunya de participar plenament en la construcció d’uns futurs Estats Units d’Europa. Com va anunciar aquell dia Mas, Tremosa ha recordat que “si Europa avança cap a un model com el dels Estats Units, Catalunya vol ser com Massachussets, si Europa segueix com fins ara, Catalunya vol ser com Dinamarca i participar a la Unió Europea sense intermediaris”.

Finalment, Tremosa ha tornat a donar ple suport a la Plataforma en Defensa de l’Ebre contra el pla hidrològic i el "transvasament", impulsat un cop i un altre pel cap de llista del PP a les eleccions europees i ministre espanyol de Medi Ambient, Miguel Arias Cañete.

Imatge CiU

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta