24 d’abril del 2014

Wifredo Miró (UGT) matisa el seu suport al complex BCN World, que pot ser 'gravíssim' per a l'Ebre

 

TORTOSA (Baix Ebre).- El secretari general de la UGT a les Terres de l'Ebre, Wifredo Miró, ha volgut matisar aquest dijous el seu suport al projecte BCN World, tot remarcant que el seu sindicat no pot rebutjar la creació de llocs de treball. De fet, Miró va rebre algunes crítiques, per haver participar fa unes setmanes en un acte a favor del BCN Word que va fer-se al costat de Port Aventura, i en què va acompanyar diversos agents socioeconòmics del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Miró ha afirmat que entén les crítiques que li han plogut des de dins i fora de la UGT. Però ha deixat clar que considera que el BCN World és un perill "gravíssim" per a les Terres de l'Ebre. Sobretot, si la seua construcció i posada en funcionament no va acompanyada de la creació d'una xarxa de transport públic que permeti seguir vivint al territori i marxar cada dia a treballar al costat de Tarragona.

De fet, aquesta és una de les resolucions que aquest dijous té previst proposar en la reunió del Consell Econòmic i Social de les Terres de l'Ebre. Així, Miró ha insistit que el nou complex de joc i oci podria empobrir el territori si l'administració no resol la mancança històrica d'un transport públic que siga prou econòmic, ràpid i eficient per poder viure a l'Ebre i treballar a l'entorn de Port Aventura.

D'altra banda, Miró ha criticat el retard que acumula la presentació del nou Pla Estratègic i per l'Ocupació de les Terres de l'Ebre, que la URV ja ha enllestit i que ha entregat a la Generalitat des de fa més d'un mes. Segons el secretari general de la UGT, se senten "estafats" pel govern català. I és que els sindicats afirmen que van ser les seues mobilitzacions les que van arrencar el compromís de redactar un pla estratègic per a l'Ebre. En aquest sentit, Miró ha acusat el govern de CiU de voler retardar la presentació del pla per intentar convertir-lo en el seu programa electoral.

Finalment, Miró ha avançat que enguany la manifestació de l'1 de Maig a Tortosa serà més reivindicativa que altres anys. De fet, els sindicats volen que el manifest siga llegit per un membre de la plataforma Trens Dignes a les Terres de l'Ebre.

11 comentaris:

  1. Vaja, diu q UGT no pot renunciar a llocs de treball, pos ara fa un anyets, quan van correr rumors de que l'empresa china "Chery" dedicada a l'automoció es volia instal·lar a les Terres de l'Ebre i crear milers de llocs de treball. Ell va dir que les terres de l'ebre no podrien absorbir aquest llocs de treball ( les seves declaracions les recordo com si fos ahir) .

    Suposo que aquesta vegada a vist perillar més el seu lloc com a coordinador

    ResponElimina
  2. Però quin matís és este? Un sindicat que es diu q defensa a la gent treballadora i q accepta la precarització brutal dels llocs de treball? Que s'agenolla als interessos de la màfia del joc? Que fomentarà la ludopatia i el joc a crèdit? Va home va!!! Que sindicat ni q hòsties!!! Venuts!!!

    ResponElimina
  3. Demagògia la justa Arjub. primer, estaria molt bé saber on treballes i que cobres. No per res, simplement per saber si passes penúries i per si tens el lloc -més o menys assegurat- . i segon, agenollar-se davant els interessos de la màfia del joc ? La màfia, o les seues pràctiques, bé deuen ser il·legals a Catalunya, no ? llavors ? quant al joc, és legal, no ? . Et faig perfectament coneixedor de l'origen i de quin tipus de joc és el que provoca major index de ludopatia a casa nostra. Per tant, no féssim bromes . I vigila que baix de casa teua o al costat o a la cantonada del teu carrer no en tinguis un parell, o més, de paranys per caure en la ludopatia. Per cert, jo, per exemple, dubto que hi vagi mai al BCN World a jugar a la ruleta, en canvi de primitives, travesses, 7/49, grosses, Once i loteries varies, en veig a tot hora convidat a jugar-hi .

    ResponElimina
  4. ...a mi entender, una "mafia" es quien hace unos juegos paralelos a los juegos oficiales, por ejemplo si vas a una maquinita y sacas 2.500 eur, pues don fisco te coge el 20%, si aquella maquinita no esta controlada, o esta su disquet de ruta manipulado, pues don fisco se queda sin su mordida, ahora dentro de la legalidad o sea que todo es legal, si hay tambien mafia, por ejemplo si se introducen en monedas 100 eur, de estos 100 unos diez se quedan en un secreto deposito que ya no saldran, despes el jefe de la empresa cinco eur, seran para el dueño del bar, y eso no quiere decir que el dueño del bar vea como esta de cargada la maquinita y el coja sus particulares monedas y las ponga hasta que lucecitas y soniditos defequen su chorro de moneditas...

    ResponElimina
  5. Jo estic en lo q ha dit Arjub. Soc afiliat a UGT, pero lo q es, es.

    ResponElimina
  6. Mira Jotabe, si les opinions de la gent haguessen d'anar en funció de les possibilitats econòmiques de la gent, arregalts aniríem tots plegats!!! Què o de què pot opinar una persona aturada? I un mileurista? I un metge? I un autònom?
    Mira qui hi ha darrera del negoci dels casinos i el món que l'envolta, prostitució, droga i blanqueig de diners. Il·lagal? I tant!! Però es fa i es continua fent, esta il·legalitat i tantes altres com les caixes B, els sobres, l'evasió d'impostos, etc, etc, etc...
    Que a cada bar hi haja una màquina o dos amb premis de 500 € o que a la TV o internet ens inflen amb anuncis d'apostes ho trobo igual de greu però no per això deixo de pensar que el BCN World, si s'acaba fent, comportarà el que comportarà. I ja et poden assegurar la gent d'ACENCAS (associació catalana d'addiccions socials) que el BCN World només farà q potenciar la ludopatia al territrori (http://reusdigital.cat/noticies/lassociacio-daddictes-assegura-que-bcn-world-potenciaria-la-ludopatia). Quin gran negoci!!!
    I per últim, si l'aposta dels sindicats que ens han de defensar davant les actuals situacinos econòmiques, no provocades pels treballadors, han de ser projectes com este, ja podem dir q anem ben apanyats. et recordo de passada q ja hi ha treballadors pobres i que als anys 90 Finlàndia tenia un 20% d'atur i se'n van sortir i no crec que fos a cop de formigó, ni projectes faraònics ni Bcn Worlds.

    ResponElimina
  7. Arjub, òbviament que tothom té dret a opinar del que vulgui al marge de que sigui aturat o multiocupat. Ara, suposo que estarem d'acord que si jo tinc un treball més o menys fix, cobrant 1.200 € al mes, davant de determinades qüestions, no tindré la mateixa resposta que si no tinc feina ni perspectives de tindren. Si vols ho traslladem a un altre aspecte : És casualitat que moltes de les protestes socials les lideren principalment persones que treballen per a l'administració ? . Ah, i no negues la major. Tot el joc, potencialment dolent sí ( Franco el tenia prohibit, per cert. jejejeje ) però el de le "maquinetes" el pitjor, per a la gent de a peu .
    Ara, no fotem, que la gana apreta !. Unes que si són potencialment contaminats ( per cert, vam estar desenes i desenes d'anys contaminat el riu -molts diuen ara que ja ho sabien- i "ningú" protestava ); altres que si trenquen l'harmonia visual de les nostres muntanyes; altres la de la nostra mar . Continuem ? I ara, perquè ens farem tots uns addictes al joc. I em jugo un pa i un peix que molts dels que estan contra BCN World, estaven a favor ( molt a favor ) de la plantació de marihuana a Rasquera que, això sí, es consumiria amb coneixement, per a us particular i sense més problema .

    ResponElimina
  8. O sigue que jugar i fumar son contradictoris. Has sentat càtedra Jotabé. T'ho juro que no ho havia pensat mai, en canvi si tenia assumit que els brokers eren cocaïnomans, Fins i tot es parla que als parlaments es consumeix més que la taronjada.
    De les pastilles ja no en parlo, ja que és la plaga actual.
    En lo bé que va una tisana de valeriana..... i a dormir.
    De totes maneres, i sense atenuants, estic en contra del porcjecte de BCNWorld, i el que és més I.N.R.I. en contra del nom que li volen posar.
    Confio que fracasse i ja li diré a una amiga que li faci Vudú, aviam si te la mateixa eficàcia que en el cas del Castor. A grans mals....

    ResponElimina
  9. " i ", és molt fàcil . El que és contradictori és preocupar-se per un hipotètic risc per a la salut i no per altres ( també hipotètics, si vols ) . Això és lo contradictori . O és que jo em puc emporrar i no puc jugar a la ruleta ? És això, el que vols dir ? per cert, havent jugat ( fins i tot havent perdut ) és probable que no perjudiqui ningú; anant drogat, pot ser. De fet, hi han controls a la carretera per toxicomania, no ?. De controls de ludopatia, de moment no en conec. Ah, jo, afortunadament, ni una cosa ni l'altra. Ara per ara . Això sí, espero no parles de mi a la teua amiga del vudú que, pel que dius, és responsable dels moviments sísmics . Per cert, aquí sí, que estem davant de perills evidents per a la població . Tot lo altre no deixa de ser vianda del temps .

    ResponElimina
  10. No se res, Jotabé. Ben bé que ho saps, però, lo del Vudú ho has entès malament. Jo he atribuït al Vudú a la catastròfica fallida de l'empresa del Florentino, que aviam a qui se li acudeix convertir una desfeta petroliera en un "negoci" tan malparit com lo que li ha sortit?
    Que no sabem, pressuposem malauradament, que el pagarem entre tots a compte de la educació o la sanitat, per exemple.
    Veig que vols treure arguments d'on no els hi han, o no te'n recordes de la "super-fàbrica de corrugats", o altres per l'estil?
    Et diré una dita en castellà "el hombre propone y Dios dispone".
    Amb la teva filosofia, les plantacions de marihuana serien favorables a la ocupació a Rasquera no? Encara que no se si Wifredo va dir quelcom així. Com quan defensava que el PIPDE aniria bé perquè donaria feina al territori. I dic jo, a qui ha donat feina o donarà feina lo Xoxowold?
    Que, comencem a fer "polders" per donar feina, o fàbriques de samarretes?
    Crec que les hipòtesi no son més que això i més encara que les realitats tenen coses amagades i que van en contra nostra si no son de la naturalesa del territori. O parlem dels beneficis de la fàbrica de Flix?
    N'hi ha entre tot per fer una saga de despropòsits, per això m'ho prenc a broma. Que no es pot prendre de molta millor manera.

    ResponElimina
  11. ...haber, yo creo que os habeis desviado un poquito, mirad mal que nos pese, esta peninsula en mucha parte esta bañada por el Mediterraneo, las mentes que diriguen el cotarro europeo han destinado este territorio a ser territorios turisticos, y eso que quieren poner estara de cara al turista nordico y centroeuropeo, a que venga a gastarse los dineros en ese sitio, no esta pensado para que vayamos los del terreno a soltar nuestras pelas ahi, los del terreno iremos a trabajar, sobre la prostitucion...supongo que todo sera forastero, pero estas chicas precisaran de peluqueras (de la cabeza y de lo otro oculto que en su caso estara mas destapado que tapado) maquilladoras, que les arreglen uñas, tambien precisaran de ropajes -aunque ellas se lo traigan de sus sitios de origen, tambien tendran que comprarse del de por aqui-, es decir si nos ha de venir turismo, que sea de alto copete y no como desgraciadamente nos viene el de borracheras sociedad anonima ingles, pensad que esos lugares de vicio siempre se ponen cerca (muy cerca) de los parques tematicos, asi las esposas y los crios van a divertirse y ellos como se aburren, pues van a distraerse con otra cosa, naturalmente han de ser señores que no tienen ningun problema que la señora note los cargos de su tarjeta bancaria, yo creo que los tiritos van por ahi, y no por los derroteros que caminais...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta