3 de maig del 2014

Ascó I es desconnecta de la xarxa elèctrica per iniciar la 23a recàrrega de combustible


ASCÓ (Ribera d'Ebre).- La unitat I de la central nuclear d'Ascó s'ha desconnectat de la xarxa elèctrica per iniciar la 23a recàrrega de combustible, que donarà lloc a un nou cicle d'operacions per als propers 18 mesos. Aprofitant l'aturada, se substituiran 64 dels 157 elements combustibles i es faran treballs per millorar la seguretat de la central, com la neteja química dels generadors de vapor. En total, s'executaran prop de 10.500 ordres de treball, de les quals un 75% corresponen a tasques de manteniment preventiu i inspeccions; un 7,3% a treballs correctius; un 8,2% a treballs auxiliars i el 9,4% restant a modificacions de disseny de la central. La plantilla s'ha reforçat amb un miler de treballadors més.

Un dels treballs de més gran envergadura serà la recàrrega de la neteja química dels tres generadors de vapor, feina amb la qual la central hi treballa des de l'any 2012. Aquesta activitat, destinada a conservar els generadors de vapor en unes condicions adequades per a l'operació a llarg termini de la planta, ja s'ha aplicat en diverses centrals nuclears d'Europa i els Estats Units.

Altres treballs relacionats amb la seguretat de la planta són els associats a comprovar l'estanquitat de l'edifici de contenció i també els relatius a implantar diverses modificacions de disseny relacionades amb el projecte 'Reforç de la Seguretat', derivat de les proves de resistència que van realitzar les centrals nuclears espanyoles el 2011. D'altra banda, també es faran altres treballs com la inspecció dels generadors de vapor per mitjà de corrents induïdes, la substitució d'un motor del generador dièsel B i la inspecció mecanitzada del vas del reactor amb un equip especialitzat.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta