24 de maig del 2014

'Campus de La Vida Tortosina', article de Quimo Panisello

El passat  dimecres es va presentar a Ràdio Tortosa, dintre del programa La Punta del Diamant dirigit per la periodista Núria Mora, una novetat per aquest estiu: el Campus de la vida tortosina.

Aquest és un original Campus impulsat pel dissenyador gràfic i recuperador de la història quotidiana de la ciutat Quimo Panisello, autor de l’obra La vida tortosina; Sinta Salvadó, música i tècnica en animació sociocultural i Roman Aixendri, periodista, filòsof i comunicador audiovisual.

La idea va sorgir de la voluntat de fer un Campus que oferís unes activitats molt pautades i concretes, traient el màxim profit del nostre territori i les nostres tradicions i, amb el qual, de manera molt xaladora, els xiquets aprenguin moltes coses, molt variades i de manera diferent al que fan a l’escola durant el curs.

Tot això queda reflectit en el seu lema, ideat per Roman Aixendri, “Xalem, descobrim i creem.”

Mirant el cartell que ara comença a treure el nas pels vidres dels comerços tortosins, es poden copsar alguns dels seus trets diferencials:

- El seu format menut de sols 20 places el fa ser un Campus molt acollidor, molt familiar, on totes les activitats poden ser profitoses per a tots.

- El seu interès per la ciutat de Tortosa, la qual volen redescobrir, d’una manera xaladora per als xiquets, intentant anar a llocs novedosos per resoldre algun misteri o trobar la solució a petits enigmes. Potser hi descobriran la fórmula secreta de les baldanes o de les garrofetes del Papa, o aprendran com els nostres avantpassats imprimien els llibres.

- L’èmfasi en les tradicions i els jocs tradicionals, recuperant noms i maneres de jugar a corda o a bales (les mal dites “caniques”).

- El seu interés per explotar la  part creativa dels xiquets.

- La seua manera extensa d’entendre i fer valer la música, recuperant cançons i tonades o potser fent algun taller de creació d’instruments.

- El caràcter pluridisciplinar tant dels impulsors com dels col·laboradors enriquirà el dia a dia dels xiquets. Entre els col·laboradors destaquen la storyteller Sílvia Panisello, que portarà contes en anglès; l’artista Claire Martin, que introduirà als xiquets en l’art; el músic Enric Panisello, que els ensenyarà la música tradicional o l’artesà Joan Iniesta, que els ajudarà a construir caps de nanos.

- Faran ús de  les noves tecnologies de manera creativa, com per exemple per fer vídeos, o per mantenir un blog amb la participació dels xiquets.

- El lloc és un dels punts a destacar del Campus, un espai immillorable, el Casal Tortosí, amb un pati molt fresc, amb l’ombra d’una gran llimera.

- L’associació que aixopluga el Campus és el Cor Flumine, qui durant tot l’any uneix cultura i música dintre les quatre parets del Casal Tortosí.

Els preus són 35 € la setmana o 135 € les cinc setmanes, és a dir, des del 30 de juny (dilluns) al 31 de juliol.

Per demanar més informació o ser dels primers 20 inscrits us podeu posar en contacte a l’adreça lavidatortosina@gmail.com, als telèfons 667 20 55 95 o 606 94 00 78 o a les botigues col·laboradores Calaix de Sastre, al carrer de la Rosa, o a Detallets, antiga llibreria Voltes, on tenen també fulls d’inscripció.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta