15 de maig del 2014

CiU demana la compareixença del ministre Soria al Congrés per informar sobre el projecte Castor


MADRID.- El grup parlamentari de CiU a Madrid ha registrat aquest dimecres una petició de compareixença del ministre d'Indústria, José Manuel Soria, davant la Comissió d'Indústria del Congrés dels Diputats, per explicar el futur del projecte Castor i els motius pels que no ha donat a conèixer l'informe de l'Institut Geogràfic Nacional (IGN) de què disposava des del desembre, que establia una "relació directa" entre l'activitat sísmica a les Terres de l'Ebre i nord de Castelló a la injecció de gas al magatzem subterrani. La Federació també demana al Ministeri d'Indústria per la via oficial del Congrés que li faci arribar tots els informes d'aquest institut sobre el cas Castor.

En concret, la petició de compareixença de CiU reclama que el ministre informi a la comissió "sobre la política d'informació del govern als ciutadans i a les administracions competents pels repetits moviments sísmics que han tingut lloc en relació a l'activitat del magatzem subterrani de gas" així com per explicar "el futur del projecte Castor". La petició arriba després que es donés a conèixer que el Ministeri disposava des de fa mesos del document que apunta que la injecció de gas al magatzem té relació amb els sismes i que existeix una falla fins ara no identificada que no es va tenir en compte a l'hora de determinar la perillositat del projecte.

 El ministre d'Indústria, José Manuel Soria, va assegurar dimarts que tancarà Castor si uns altres informes independents encarregats a experts internacional confirmen les tesis d'aquest primer informe. Indústria ha encarregat aquests nous estudis a la Universitat d'Standfort.

Via ACN

1 comentari:

  1. No és estrany que ni el PSC, ni ERC, ni ICV, s'hi hagin afegit a aquesta petició. No se, igual hi han explicacions plausibles. El PP no te res a dir, veritat? I aixo que un GP pot interpel·lar a un ministre, independentment de que sigue del mateix partit. Aviam aquests aspirants a diputats que ens diuen......

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta