21 de maig del 2014

Cruz Sabaté (PP): ‘L’Ebre també és important per als que no ens posem la samarreta blava'



LA SÉNIA (Montsià).- La presidenta del PP al Montsià, Cruz Sabaté, ha afirmat aquest dimecres que la voluntat del govern de l’Estat és protegir el tram final de l’Ebre, i que aquest és el veritable esperit del nou pla hidrològic de la conca. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Sabaté ha negat que per al PP siga més complicat fer campanya al territori en aquestes eleccions europees, amb l’exministre Miguel Arias Cañete com a candidat. En aquest sentit, la presidenta del PP al Montsià ha lamentat la utilització política del transvasament de l’Ebre previst en l’anterior Plan Hidrológico Nacional (PHN), i ha volgut deixar clar que les demandes de més cabal per al Delta són inassolibles perquè al riu no hi ha prou aigua. Així, Sabaté ha sentenciat que l’Ebre també és important per als partits “que no es posen la samarreta blava”.

En la mateixa entrevista, Sabaté ha volgut valorar el gir que ha fet Convergència i Unió en relació a la defensa de l’Ebre. De fet, la presidenta del PP al Montsià ha acusat la federació nacionalista d’actuar per electoralisme en qüestions com el pla hidrològic o la defensa dels correbous. Finalment, en relació a la campanya electoral de les europees i al fet que el PP, com el PSC, no té candidat propi a les Terres de l’Ebre, Sabaté ha qüestionat que els altres partits hagin designat candidats territorials. Segons Sabaté, són candidats que no tenen opcions reals de sortir com a eurodiputats.

El PP lamenta que les disputes polítiques dificulten el COPATE

La presidenta del PP al Montsià i consellera comarcal ha assenyalat que el nou Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) presenta un futur incert. Segons Sabaté, aquest consorci té sentit si serveix per estalviar costos, tot agrupant els serveis que fins ara estan fent els diversos consorcis del Baix Ebre i del Montsià. Però la dirigent del PP ha lamentat que hi ha altres temes polítics i altres disputes territorials que estan enterbolint la posada en funcionament del COPATE. A banda, Sabaté ha recordat que els estatuts del nou consorci encara estan sotmesos a un període d’avaluació tècnica, per comprovar si compleixen els requisits de la nova llei estatal de racionalització de l’administració local. En qualsevol cas, la presidenta del PP al Montsià ha fet una crida als partits per deixar de banda les seues diferències polítiques i per impulsar el COPATE.

14 comentaris:

  1. Alfonso Rus (PPCV): "O votáis a Cañete u os pego una paliza"
    El presidente de los populares de la provincia de Valencia utiliza esta expresión en el mitin central de la Comunidad ante Rajoy, Cañete y Fabra

    http://www.lavanguardia.com/local/valencia/20140521/54407168571/alfonso-rus-ppcv-o-votais-a-canete-u-os-pego-una-paliza.html

    Trobo que sobren comentaris i lamento que hi hagi gent així a tots els llocs on n'hi hagin.
    Que puc pensar, que el Canyete ens ajudarà? A que?

    ResponElimina
  2. És clar que l'Ebre interessa també als del PP .... Sempre els ha interessat ... Si no ho creieu així, ho podeu preguntar al Sr. Ximo Fabra i la resta que van xupar de la mamella del PIDE ...

    I si no teniu a mà al Sr. Fabra, pregunteu-vos d'on treuran l'aigua per enviar-la a València ... ( o a Barcelona. si fa falta, o al Barcelona World ) ...

    A Bruselas o Luxenburgo, el Sr. Cañete organitzarà un "paseo militar", per conseguir per collons allò que la raó ( científica o intelectual ) rebutja per la conservació del nostre Delta ...

    ResponElimina
  3. Pot ser als membres del PP ebrenc els interessa l'Ebre com a la major part de gent d'aquest territori, tanmateix al PP de mes enllà de l'Ebre no els interessa mes que per aixugar-lo amb 450.000Hc de nous regadius (ara només n'hi han 965.000) i vendre l'aigua al País Valencià i Murcia.

    Quan diuen que els cabals ecològics són inasumibles, s'han plantejat mai si 450.000 hc de regadiu són asumibles?

    Per ficar en marxa tantes Hc de regadiu s'han de fer un fotimer d'infraestructures, actuacions dures per no empitjorar la qualitat del rius en contaminació difusa, reparar les malifetes ambientals que deixen totes aquestes megainfraestructures etc...
    Pel cap baix, segons diu el Pla de mesures del Plan Hidrologico de la cuenca de l'Ebre mes de 14.000milions d'euros, que els regants esperen que paguem tots els ciutadans dels nostres impostos perquè ells no es poden permetre totes aquestes despeses

    Deixar cabals ambientals que donen vida als rius i al delta de l'Ebre, cultius marins, pesca, agricultura, turisme sostenible etc.... això no necessita de cap inversió, només que l'aigua continue baixant pel riu, que el cicle hidrològic sigue el mes aproximat al cicle natural, que el riu aporte sediments, que l'aigua dilueixi la contaminació etc...

    El PP ebrenc te una gran contradicció entre defensar el futur del territori on viuen o defensar els interessos econòmics i de poder de les sigles del PP.

    ResponElimina
  4. Aquestes eleccions europees són importants, Cañete va de nº 1 i aspira a ser comisari (agricultura per xuclar de la PAC?, mediambient per fer trasvas?) i Valcarcel expresident de Murcia va al parlament europeu per reivindicar el trasvàs del Tajo-Segura, el de l'Ebre i si cal el de l'Amazones fins Murcia perquè mai en tenen prou

    Com mes vots tingue el PP mes capacitat de negociar tindrà Cañete per arribar a comissari si abans no continua foten la pota amb la vena masclista i promilitar, així que ja sabem lo que ens convé

    ResponElimina
  5. ...esto tiene facil solucion, trasladar aguas dulces de centroeuropeas, cada año inundaciones bestiales, aqui en la peninsula que muevan tierras y hagan lagos artificiales, que costara un capitalazo, bueno con el tiempo todo se amortizara, ademas con estos lagos de podran hacer turismos, otra fuente de ingresos...

    ResponElimina
  6. Susanna parles dels regadius de Lleida?

    ResponElimina
  7. Armando tens part de raó, lo del PIDE fou una vergonya i tots els representants polítics que hi van participar es van embutxacar una bona quantitat a costelles del nostre riu.

    ResponElimina
  8. "I" si tan ofès estàs, tin curiositat per saber a qui votaràs. A Jauregui (PSOE) que considera que l'agressió de Jesús Eguiguren a la seua dona sol va ser un "incident" que no l'inhabilita per al càrrec?

    A Terricabras (ERC) que compara la relació Espanya-Catalunya amb el d'una dona maltractada: "hi ha gent que diu que estima a la seva dona i la pega".

    ResponElimina
  9. La Unió Europea va ficar en marxa una ambiciosa política hidrogràfica l'any 2000 basada no en les fronteres, sino en les formacions geogràfiques i hidrogràfiques naturals: les conques. L'objectiu d'aquesta polítca és aprofitar al màxim els recursos hídrics i millorar així la seva gestió i protecció. La coneguda "Directiva Marc sobre les aigues d'Europa" va establir uns plaços màxims per a que cada país tingues enllestits els Plans de Conca dels rius situats a les seues fronteres polítiques. En el cas de les conques fluvials espanyoles, teniem fins 2010 per aprobar tots els plans.

    Quan arriba el Govern de Mariano Rajoy a finals de 2011, el PSOE no ha aprobat ni un sol del plans de conca... Cap! Evidentment, a Europa són persones series i si incompleixes allò que firmes has de pagar la teua deixadessa. Per això, el Govern de Mariano Rajoy va haver de fer els deures que s'havien deixat de fer els socialistes, i evitar així les sancions millonàries que la Comissió tenia pensades aplicar.

    La pregunta serà molt simple Susanna: on estava la PDE?

    ResponElimina
  10. Guti, disculpa, tu estas d'acord en les declaracions del president valencià del PP? Les trobes coherents? Contesta abans de preguntar sobre quelcom que és confidencial per llei: el sentit del teu vot.
    Crec que amb gest com aquest no aneu enlloc, francament feu dubtar la "credibilitat democràtica" del PP, que tan defenses tu, precisament.
    Repeteixo l'argument que pots llegir dalt de tot. Potser tu el vols respondre!

    ResponElimina
  11. Una frasse totalment desafortunada, a pesar del context. Espero que es retracti. Que penses tu de les declaracions de Terricabras? I que penses sobre lo de que pegar a una dona sigui "un incident sense importància"?

    ResponElimina
  12. La resposta és igual de simple Gutijaume, REPASA L'HEMEROTECA i sabras la de coses que va fer la PDE des de l'any 2004-2011 en relació al Pla de conca de l'Ebre i altres temes relacionats en el riu.

    ALERTA perque no et serveix la hemeroteca de la wikipedia de la FAES que tan bé saps fer servir per semblar un entens de tot,.
    Amb l’hemeroteca de la Marfanta en tens prou. Gustau ha anat explicant totes les activitats de la Plataforma en defensa de l'Ebre des de fa molts i molts anys.
    Pot ser et sorpren, però la PDE ha dit lo mateix, manen uns o manen los altres!!

    Callats no hem estat, encara que no hi ha pitjor sord que el que no vol escoltar.

    Per un altra banda, tens tota la raó de que el PSOE no va aprovar els plans hidrològics en el termini que tocava, però hauries de "indagar" una mica mes entre els teus de riu amunt i terra avall enllà de perquè el PSOE no va arribar a acords per tirar endavant els plans hidrològics dins del terminis que tocava. Pot ser t'enduries alguna sorpresa d'on estava el tap per no acabar-los a temps.

    Fer un pla amb 450.000 Hc de nous regadius no te cap recorregut, és un brindis al sol una mica car per a tots els ciutadans i ni tan sols te redit polític per al PP perquè tots els vots d’aquesta bajanada se’ls emporta el Partit aragonesista.

    On estava el PP quan el PSOE no tirava endavant els plans?
    Qui entorpia retallar en les hectarees de regadiu per ser una cosa indefensable mes enllà del melic dels regants?

    Ayyyyyyyy si totes les converses de despatxos fossen públiques, quants n'haurien de callar quan despotriquen dels adversaris.

    I no t'oblides que la Llei d'avaluació ambiental del PP on es van aprovar dos esmenes a correcuita al senat, s'han ficat les bases per transvasar aigua de l'Ebre cap a Llevant, encara que ara ho voldran camuflar dient que és "un intercambio de derechos entre usuarios"

    ResponElimina
  13. Aviam Guti, no cal que em qüestiones a mi no essent jo de cap partit ni presentar-me a les eleccions.
    Jo soc partidari de la Pau, i de la llibertat, encara que siguen difícils de portar juntes per a segons qui.
    De lo del Terricabres, desconec el "context", per la qual cosa t'he deixat la meva definició de voluntat anímica en el paràgraf anterior.
    A més, et comunico que la noticia que he penjat l'enllaç i m'ha semblat fora de qualsevol context civilitzat, la vaig llegir gairebé al mateix temps que la de la Sabaté, per això la vaig penjar aquí ja que em xocava i m'ofenia com a ser humà, a banda de recordar-me oblidats discursos que tu no vas poder viure en "directe"
    I és que unes eleccions semblen idònies per a destemplar-se i amollar tots els "dimonis" que porten per dintre los que es presenten i los que els hi fan costat. Sembla que converteixen el "civisme" en una mena de tabú. Quan deuria de ser el mínim indispensable.

    ResponElimina
  14. Si no saps que feia la PDE entre 2004-11, Gutijaume, és que vivies al Nepal o que? Deu-n'hi-do, lo que es pot arribar a dir per a veure si cola....

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta