25 de maig del 2014

Deltebre ha pogut votar en el Multireferèndum, tot i l'actuació dels Mossos


DELTEBRE (Baix Ebre).- Els Mossos d'Esquadra, actuant per ordre de la Junta Electoral Central, han aixecat aquest diumenge 146 actes a meses del Multireferèndum -organitzat per una trentena de plataformes i moviments socials- i han identificat a 500 persones. Tot coincidint amb les eleccions europees, la única mesa del Multireferèndum a les Terres de l'Ebre s'ha instal·lat a la població de Deltebre, al carrer Sant Miquel. Això ha estat a pocs metres de l'escola Sant Miquel, seu d'un col·legi electoral. A primera hora del matí, dos agents dels Mossos d'Esquadra han identificat a les tres persones que hi havia de l'organització del multireferèndum i els han informat que aixecarien acta de la presència de la taula i que n'informarien a la Junta Electoral Central. Després d'un parell d'hores, els Mossos d'Esquadra, intentant evitar sortir als mitjans de comunicació, han demanat la retirada de la taula als organitzadors, que han optat per marxar a un espai privat on els agents no poguessin desallotjar-los. Al migdia, però, seguint la consigna dels organitzadors del multireferèndum a altres poblacions de Catalunya, han decidit tornar a treure la taula al carrer.

Els organitzadors del Multireferèndum, però, han confirmat que s'han desmuntat les meses de votació a Ripollet, Lloret, l'Escala i Arenys de Mar i a Vilafranca del Penedès. A més, els Mossos han aixecat acta i han identificat els membres de les taules de votació a la majoria de poblacions. En la majoria de casos els organitzadors han donat la seua identificació i han decidit seguir a la taula del Multireferèndum. El portaveu de la consulta popular, Albert Puy, ha defensat el dret de desobeir la resolució de la Junta Electoral per defensar una democràcia més directa. Arreu del país s'han muntat 276 meses sobre temes diversos com els transgènics, el deute il·legítim, el control del sector energètic o les ILP.

Al territori també s'han fet preguntes concretes com la conveniència o no del projecte Barcelona World al Camp de Tarragona, o la línia de molt alta tensió a Girona. A la ciutat de Lleida el Multireferèndum preguntava sobre si els ciutadans volen recuperar la gestió municipal de l'aigua. En poblacions com Balaguer, els votants de les eleccions europees topen davant mateix del col·legi electoral amb el Multireferèndum.

Imatge ACN

1 comentari:

  1. esto es una "rucada" mas de esta derecha casposa, esas mesas no entorpecian para nada la funcion de las mesas electorales, por lo tanto no se debe prohibir, por esa razon de tres, cuando una sociedad (deportiva, cultural) hace un sorteo con papeletas, y dicen que el premio resultante se basara en las tres, o cuatro, o cinco ultimas cifras del sorteo "cual" de la Loteria Nacional, los mossos tambien habrian de lebantar acta e identificar a los organizadores, colaboradores...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta