28 de maig del 2014

Dol al periodisme ebrenc per la mort de Joan Anfruns


TORTOSA (Baix Ebre).- El periodista ebrenc Joan Anfruns va morir aquest dimarts a l’edat de 56 anys, víctima de la malaltia de l’ELA. Anfruns ha estat una de les veus més importants de la ràdio tortosina. El periodista va iniciar la seva trajectòria professional a Ràdio Tortosa (Radiocadena Española) on va realizar i presentar diversos programes de caràcter musical. El 1986 es va incorporar a Radio Reloj Tortosa-Cadena Catalana, que posteriorment es denominaria Cadena Rato i més tard Onda Cero Ràdio. Des d'aquesta cadena radiofònica, la primera privada que va emetre des de Tortosa, es va consolidar com a professional del món de la comunicació, dirigint i presentant diàriament diversos programes d'informació. De fet, va ser el primer periodista a dirigir i presentar tertúlies radiofòniques sobre l'actualitat tortosina i de les Terres de l'Ebre. Era membre del Col·legi de Periodistes de Catalunya des del 1990.

Joan Anfuns feia anys que estava malalt de l’ELA, l’esclerosi lateral amiotròfica, malaltia que se li va diagnosticar l’any 2008, després de patir-ne els símptomes de feia ja temps. Malgrat tots els anys que va conviure amb l’ELA, Joan Anfruns va decidir fer de testimoni d’aquesta malaltia, encara no prou coneguda. És amb aquesta voluntat que l’any 2011 va protagonitzar el primer programa de 'L’endemà', de TV3 (Presoners del seu cos - Televisió de Catalunya ). Tanmateix, i sense exercir ja la seva professió, el periodista va portar fins que va poder el seu bloc personal (LLUITANT CONTRA L’E.L.A). L’Abril del 2010, Joan Anfuns va ser homenatjat pel Col·legi a la demarcació, junt amb la també periodista Pilar Rodriguez, dins del marc del lliurament dels Premis Micro 2009.

Imatge Col·legi de Periodistes

2 comentaris:

  1. El meu condol als familliars i un record entranyable d'ell.

    ResponElimina
  2. Qui t'hem conegut agraïm l'exemple que tu i la família ens heu donat. Descansa Joan.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta