22 de maig del 2014

El Pla d'Acció Climàtica del Delta de l'Ebre permetrà adaptar la zona als efectes del canvi climàtic


SANT CARLES DE LA RÀPITA (Montsià).- La Unió Europea ha resolt finançar al 50% el projecte Life Adaptation and mitigation measures to climate change in the Ebro Delta (Life Ebre-Admiclim), liderat per la unitat d’Ecosistemes Aquàtics de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), i que té com a socis participants l’Agència Catalana de l’Aigua, el Consorci d’Aigües de Tarragona, la Comunitat de Regants i Sindicat Agrícola de l’Ebre, l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, la Universitat de Còrdova i l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic. El projecte tindrà una durada de quatre anys i un pressupost total de 2,2 milions d'euros.

Life Ebre-Admiclim planteja l’execució d’accions d’adaptació als impactes del canvi climàtic i de mitigació dels gasos amb efecte d’hivernacle (GEH) al Delta de l’Ebre, un àmbit de Catalunya especialment vulnerable, com recull l’Estratègia Catalana d’Adaptació al Canvi Climàtic. L’elevada vulnerabilitat del Delta de l’Ebre ve determinada pel seu grau d’exposició a l’increment del nivell del mar i, alhora, pel fenomen de la subsidència, avaluat en uns 2-3 mm/any. El projecte analitzarà, a través de proves pilot d’aplicació en el riu i en els arrossars, l’aportació de sediments al Delta i l’optimització operativa de zones humides de nova creació per maximitzar el segrest de carboni, l’elevació del sòl i l’assimilació de nutrients i contaminants.

Els resultats de les accions constituiran la base del Pla d’Acció Climàtica del Delta de l’Ebre, l’instrument que facilitarà la integració posterior d’aquestes accions en les diverses polítiques sectorials del territori: aigua, natura, agricultura, aqüicultura, o pesca. A través d’aquest projecte, la Direcció General de Polítiques Ambientals, a través de l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic, atorga continuïtat als treballs realitzats l’any 2010 en l’àmbit del Delta i estableix el marc d’acció climàtica necessari per reduir la vulnerabilitat d’aquest àmbit tan fràgil.

Imatge Mikipons (Gencat.cat)

7 comentaris:

  1. Gran notícia que demostra un cop més l'excelent col•laboració de tots els nivells administratius i institucionals. I sort que encara som Europa mal que els hi pessi a més d'un nacionalista.

    ResponElimina
  2. A Europa i al planeta Terra hi serem sempre, mal que els pese als imperialistes espanyols.

    ResponElimina
  3. ...si Catalunya es otra nacion..., Europa no nos puede dejar fuera, Russia esta a la que salta, si Catalunya pide ayuda, Russia vendra enseguida y los USA cogeran tal cabreo que habra un golpe de estado en Espanya, por entorpecer la labor de los USA...

    ResponElimina
  4. Em pensava que tenies una mica més de llums Jaume però veig que justeges de fort. A veure si pugues una mica més el nivell i deixes de fer el lloro de Margallo i companyia.

    ResponElimina
  5. Em penso que de dir-les grosses no ens salvem NINGÚ. Que continuarem a Europa i a la Terra sembla fins i tot obvi . però vaja, quan la dictadura franquista, hi érem a Europa i la Terra, o no ? Per favor, que no parlem de geografia . I per suposat, amb això no vull dir que no és pugui defensar no estar a l'UE o les bondats ( ara sí, ves per on ) de no ser-hi ( " a la fuerza ahorcan " ) . Per cert, si Albertito ha de parar de dir-les de TBO firmo on sigui i el que sigui .

    ResponElimina
  6. I jo, i jo ....

    ResponElimina
  7. ...pues bueno... hace tiempo dije una de TBO, que traigan agua dulce francesa..., pues ya lo hablan hasta los señores del pp... en fin Dios...Dios...que cruces nos mandas...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta