24 de maig del 2014

Els forts aiguats de les Terres de l'Ebre inunden carrers, cases i aparcaments a Tortosa, Alcanar i la Ràpita


TORTOSA (Baix Ebre).- El telèfon d'emergències 112 ha rebut 75 trucades per incidències sense gravetat relacionades amb les pluges d'aquest matí fins a les 12 del migdia, segons ha informat Protecció Civil. La majoria de trucades s'ha produït entre entre les deu i dos quarts d'onze del matí, i per petites inundacions i filtracions, amb origen a les Terres de l'Ebre (61 trucades trucades amb origen al Montsià i 12 al Baix Ebre). Per municipis, el telèfon 112 ha rebut 50 trucades des de Sant Carles de la Ràpita, 12 trucades des de Tortosa i 11 des d'Alcanar. Pel que fa a l'acumulació d'aigua, el Servei Meteorològic de Catalunya ha informat que s'han acumulat 28 l/m2 en 30 minuts a Alcanar i 23 l/m2 a l'Aldea.

Els Bombers de la Generalitat havien rebut a primera hora d'aquest matí fins a 29 avisos relacionats amb l'episodi de pluja que ha afectat les Terres de l'Ebre en les últimes hores. En tots els casos s'ha tractat de revisar cases, aparcaments i carrers plens d'aigua en tres municipis: Tortosa (nou avisos), Alcanar (set) i Sant Carles de la Ràpita (13). De tota manera, els Bombers han informat que tan sols han pogut actuar en 11 d'aquests serveis, ja que en la resta ja s'havia constatat que no hi havia prou aigua acumulada com per poder-la treure. Els primers avisos han arribat pocs minuts després de les vuit del matí.

 En el cas de Tortosa, un dels punts més afectats ha estat el carrer Barcelona i la plaça Unió, que s'han hagut de tallar al trànsit durant una estona. A la carretera C-12 (eix de l'Ebre) també s'ha acumulat una gran quantitat d'aigua i també s'hi ha hagut de restringit la circulació de vehicles. A la capital del Baix Ebre hi han caigut més de 30 litres per metre quadrat.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta