4 de maig del 2014

Expoebre tanca portes amb optimisme sobre el nombre de visitants i el volum de negoci assolits


TORTOSA (Baix Ebre).- La fira multisectorial Expoebre ha tancat aquest diumenge al vespre la seva 70a edició, després de quatre dies d'activitat intensa. Durant les quatre jornades, especialment els dos festius, s'ha registrat un volum de públic molt important, superior al d'anteriors edicions. Aquesta dada, junt al major volum de negoci registrat pels expositors consultats, fa que des de Fira Tortosa es faci una valoració molt positiva. L'alcalde, Ferran Bel, i el president de Fira Tortosa, Emili Lehmann, han coincidit a destacar aquests dos factors a l'hora de fer un primer balanç. Bel ha defensat l'aposta de l'Ajuntament per una Expoebre multisectorial, d'accés gratuït, que camina cap a l'especialització i que creix amb la celebració de debats, jornades i altres activitats paral·leles. Per la seua banda, Lehmann ha afegit que els concessionaris de vehicles han confirmat que la xifra de vendes d’aquest any supera la dels anteriors.

L’alcalde ha explicat que des de l’Ajuntament es continua treballant per fer créixer Fira Tortosa amb nous certàmens firals, i ha avançat que abans d’acabar l’any es concretarà una nova fira, el sector del qual es concretarà properament. Mentrestant, aquest diumenge a la tarda s'han lliurat els premis del 32è Concurs de novetats de productes i d'estands d'Expoebre 2014. El premi al millor producte o servei ha estat per a Ebrefitness, pel Sistema d'entrenament Mihabodytec. El primer accèssit se l'ha endut Lo Foguerill, per la Melmelada de llima amb herbabona, mentre que el segon l'ha guanyat Serhogar, per l'Associació solidària per a nens discapacitats. D'altra banda, el premi al millor estand Expoebre 2014 ha anat a parar a l'expositor Full Events, mentre que el primer accèssit ha estat per a Bioma, i el segn accèssit per a Soldebre.

Finalment, en la categoria Ebreambient, el primer premi l'ha guanyat Biomassa de l'Ebre, pel Mòdul energètic integrat. El primer accèssit ha estat per a Cinthia Jardineria i Manteniments, pel Sistema de reg "Lluvia sólida", mentre que el segon accèssit se l'ha emportat Aistern Eco, per Aïllament tèrmic sostenible.

Dia de les Terres de l’Ebre

L'última jornada de la fira Expoebre, com és tradicional, ha començat aquest matí amb l'issada de la bandera de la Creu Roja, acte que ha comptat amb la presència del president de Creu Roja Tortosa, Josep Anguera, i del president de Creu Roja Tarragona, Vicenç Gabriel. Com s'ha fet en anteriors ocasions, el director de l'Institut Cristòfol Despuig, Josep Ramon Subirats, ha lliurat un xec a l'ong tortosina per import de 714 euros, diners que han recaptat els alumnes del centre escolar en diferents activitats solidàries.

Diumenge és el Dia de les Terres de l'Ebre, i aquest any ha estat el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, el convidat d'Expoebre. Després de visitar els expositors de la fira, acompanyat de l'alcalde, del president de Fira Tortosa i de la resta d'autoritats, a l'hora dels parlaments Soler ha fet una defensa de la comarca i de les Terres de l'Ebre, que ha encetat amb una cita de l'escriptor recentment desaparegut Gerard Vergés. El president del Consell Comarcal ha destacat la feina que està duent a terme la institució que presideix en els àmbits de turisme, promoció, medi ambient i serveis socials, entre altres. Lluís Soler ha destacat que el Baix Ebre "és la comarca motor de les Terres de l'Ebre", al temps que s'ha referit a Tortosa com a ciutat que "exerceix un lideratge integrador".

En el marc de la mateixa jornada, el director del Campus Terres de l'Ebre de la Universitat Rovira i Virgili (URV), Azael Fabregat, ha presentat els cursos d'estiu de la UETE, just quan es compleixen els 20 anys d'aquests cursos que es fan arreu de les Terres de l'Ebre.

Imatge Ajuntament de Tortosa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta