22 de maig de 2014

'Garantia per l'Ebre, garantia per un nou país', article de Francesc Barbero


Encarem la recta final de la campanya per les europees amb uns quants acords quasi unànimes respecte què hem d’anar-hi a defensar. El riu. Aquest cop tots els partits (benvinguts els qui no hi eren en anteriors batalles) tret del PP -i el seu transvasista cap de llista- tenim clar que la UE ha de jugar un paper clau en la paralització del nou Pla de Conca. El Castor. Els partits estatals ho diuen amb la boca més petita, conscients com són de la seva responsabilitat que avui tinguem aquest problema damunt la taula. Però tothom té també clar que s’ha d’aturar aquest disbarat. Per la seguretat de les persones i perquè és un projecte, tal com hem denunciat sempre des d’ERC, que no té (ni tenia) cap raó econòmica de ser. Un cop aturat, caldrà conjurar que siguem els ciutadans els que acabem pagant la factura que el Banc Europeu d’Inversions ens reclamarà quan comencin a vèncer els bons que sustenten aquest projecte. I, en aquest segon aspecte, no tothom té tan clar com ERC que no pot ser de cap manera que els qui pensaven enriquir-se amb el projecte ara no hagin d’assumir-ne també les pèrdues. El caragol poma. Cal que la UE destini fons a un problema que pot acabar sent d’àmbit europeu si no s’hi actua a temps. Lluny dels retrets entre administracions per justificar certa deixadesa en abordar el tema, ens centrarem a fer que aquests fons arribin i puguem aturar la plaga.

Després d’aconseguir que aquests grans temes ambientals siguin avui objecte d’amplis acords, cal felicitar-nos els que sempre ho hem tingut clar. Hem estat garantia en la defensa del territori, ho hem demostrat aquí i ho demostraran els nostres eurodiputats a Brussel·les, on també demostrarem el nostre compromís en el procés d’independència. Independència que des d’ERC volem per construir un nou país. Un nou país on alliberar-nos dels vicis i errors que semblen formar part de l’ADN de l’Estat espanyol i que porten sempre que paguin les crisis els més dèbils. Perquè aquest és un tema també europeu. Davant els qui han volgut mobilitzar els països de la UE perquè es posessin en contra d’una Catalunya independent (i han fracassat estrepitosament) i els que intenten a la desesperada agafar-se a la cançó que en el millor dels casos ens ignoraran, sabem prou bé que Europa ens mira i segueix atentament. Com no ha de ser un assumpte europeu, el continent des d’on s’ha impulsat la democràcia arreu, un procés que és escrupolosament democràtic, pacífic i inclusiu? Ens intentaran fer por amb l’expulsió de la UE. Europeistes com som els catalans, saben que ens sabria greu. Res diuen els tractats sobre la nostra expulsió i només cal mirar el pragmatisme de la Unió en casos tampoc previstos en els tractats com la unificació alemanya o l’adhesió de la dividida illa de Xipre per veure que Europa sempre ha adoptat la solució que deixava més gent a dins.

ERC som conscients que no farem aquesta feina sols i confiem també dels nostres aliats al Parlament Europeu. Com l’Scottish National Party i els altres membres de nacions sense estat que formem l’Aliança Lliure Europea, el nostre partit de referència al Parlament. Igual que les darreres legislatures hi formarem grup també amb els socis verds de l’Ska Keller, l’única de tots els candidats a presidir la Comissió Europea que s’ha declarat plenament partidària a acollir una Escòcia o una Catalunya independents dins la Unió des del primer moment. No caldrà patir pels nostres eurodiputats. Són –som– tots els membres de la llista d’ERC-NEC-CatSí obertament independentistes, clarament progressistes i fermament defensors del territori. Una síntesi que ha de ser la millor garantia per a l’Ebre i per al país.

Francesc Barbero i Escrivà
és candidat al Parlament Europeu per ERC-NEC-CatSí a les Terres de l'Ebre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta