20 de maig de 2014

ICV demana l'empara del Congrés dels Diputats per obtenir el nou informe del CastorTORTOSA (Baix Ebre).- El grup de l'Esquerra Plural ha demanat l'empara del president del Congrés dels Diputats per forçar el Ministeri d'Indústria a facilitar-los l'informe redactat per l'Institut Geològic i Miner (IGME) sobre el projecte Castor. Segons ha dit aquest dimarts a Tortosa la diputada d'ICV, Laia Ortiz, el govern espanyol ha tancat l'expedient de la petició d'informes que havia efectuat el grup el passat mes de gener, tot aportant únicament l'estudi de l'Institut Geogràfic Nacional i evitant facilitar el de l'Institut Geològic i Miner, que també se li havia requerit.

En aquest sentit, Ortiz ha remarcat que el govern ha actuat amb opacitat, i que ICV continuarà treballant per exigir responsabilitats polítiques i econòmiques. Ortiz ha dit que una part important de l'estratègia per tombar el Castor passa per traslladar les conclusions dels estudis oficials a la Unió Europea i, més concretament, al Banc Europeu d'Inversions (BEI), que va fer una emissió de bons de 1.400 milions d'euros per finançar el projecte, per tal d'evitar que els fons vagin a parar a projectes especulatius i insostenibles.

Via Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta