27 de maig del 2014

La Fontcalda apostarà pel turisme amb una nova gestió privada i un vial dual a la via verda



GANDESA (Terra Alta).- L’Ajuntament de Gandesa ha promogut un canvi de gestió del balneari de la Fontcalda, amb l’objectiu d’impulsar l’aprofitament turístic d’aquest entorn. Fins ara, el balneari es gestionava a través d’un patronat municipal i després es va crear una empresa, però la reforma estatal de l’administració local obliga a fer alguns canvis. El més immediat serà l’externalització del balneari de la Fontcalda a través d’un concurs públic, perquè alguna empresa puga gestionar el complex. L’alcalde de Gandesa, Carles Luz, ha explicat aquest dimarts que la Fontcalda és un referent per a la Terra Alta, i que el pas de la via verda també ha servit per incrementar el seu interès turístic.

D’altra banda, el també president del Consell Comarcal de la Terra Alta ha detallat el projecte per condicionar el tram de la via verda entre Prat de Comte i el balneari. Segons Luz, es tracta d’habilitar un nou vial que és necessari per a la Fontcalda. Entre d’altres coses, per motius de seguretat. El vial serà de caràcter dual, separant l’espai que utilitzaran els ciclistes i el carril pel que podran transitar els vehicles a motor.

Finalment, Luz també ha recordat que la futura ampliació del Parc Natural dels Ports a les serres de Pàndols i Cavalls deixarà el balneari de la Fontcalda dintre de la zona protegida. De fet, el president comarcal de la Terra Alta ha destacat que el dels Ports seria el primer parc natural amb un tram de via verda, i que això obre tot un ventall de possibilitats en la promoció turística.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta