3 de maig de 2014

La PDE confirma que ja ha presentat un contenciós al Tribunal Suprem contra el pla hidrològic de l'Ebre


TORTOSA (Baix Ebre).- Abans de la gran manifestació del 30 de març contra el Pla Hidrològic de la Conca de l'Ebre, els membres de la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) ja havien anunciat quins passos seguiria la seua batalla jurídica: un contenciós al Tribunal Suprem i una queixa a la Comissió Europea. Manolo Tomàs, portaveu de la PDE, ha confirmat aquest dissabte que el contenciós es va presentar el passat 23 d'abril, i que a hores d'ara estant tancant les queixes que portaran a Brussel·les. Tomàs també ha valorat "molt positivament" el requeriment presentat per la Generalitat al govern espanyol, ja que d'aquesta manera "s'escenifica el compromís del Govern amb la defensa del futur de les Terres de l'Ebre i el Delta".

El portaveu de la PDE també ha destacat que el pas que ha fet aquest dissabte la Generalitat demostra al govern espanyol "que l'oposició no és només a nivell de declaracions, sinó que tindrà efectes pràctics amb recursos i contenciosos". Així, Tomàs ha qualificat el gest del conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, d'"altament positiu".

Així mateix, ha explicat que la PDE ha seguit els passos que ja va anunciar abans de la manifestació celebrada entre Sant Jaume d'Enveja i Deltebre el passat 30 de març. D'una banda, el dia de Sant Jordi va presentar un contenciós administratiu al Tribunal Suprem, en el qual recorren el Pla Hidrològic de l'Ebre aprovat el 28 de febrer pel Consell de Ministres. D'altra banda, ha avançat que estan acabant de perfilar les queixes que presentaran a Brussel·les "molt properament". Una de les peticions en què coincideixen Generalitat i PDE és en el cabal mínim per al tram final del riu, 7.000 hectòmetres cúbics anuals. El pla en preveu 3.300.

Via ACN
Imatge Susanna Abella, a Facebook

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta