22 de maig del 2014

L’ANC de l’Ebre fa una crida a aprofitar les eleccions europees votant els partits favorables a la consulta


TORTOSA (Baix Ebre).- L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) de les Terres de l’Ebre ha fet aquest dijous una crida a participar en les eleccions europees del 25 de maig, i a votar als partits que defensen la celebració de la consulta. Amb motiu d’una entrevista a Canal 21 Ebre, el membre del secretariat nacional de l’ANC, Manel Alves, ha afirmat que les eleccions de diumenge són una oportunitat d’alçar la veu de Catalunya, de defensar la convocatòria del 9 de novembre, i de refermar que la ciutadania del país compta amb les institucions europees per tirar endavant la consulta. És en aquest context que l’ANC ha reclamat clarament el vot per a les formacions polítiques que són favorables al dret a decidir: CiU, Esquerra i Iniciativa per Catalunya.

En aquest sentit, Alves ha assenyalat que a l’Assemblea Nacional Catalana li és indiferent qui queda primer i qui queda segon en aquestes eleccions, mentre després treballen per la consulta i la defensen al Parlament Europeu. Això sí, el membre del secretariat nacional de l’ANC ha lamentat que els partits favorables al dret a decidir hagen perdut l’oportunitat d’anar en una candidatura conjunta, una llista única que encara hagués donat més força al procés català. Segons Alves, els partits sobiranistes no han estat a la mateixa alçada que la societat civil.

Manel Alves, amb Marcel Guiu i Josep Sabaté, és un dels tres ebrencs que formen part del nou secretariat nacional de l’ANC, constituït dissabte passat a Tortosa. En la mateixa entrevista, Alves ha reiterat que a l’ANC tenen el convenciment que aquest 2014 es podrà votar, però que encara hi ha molta feina a fer. Així, ha explicat que l’ANC ja ha constituït assembles locals en gairebé tots els pobles de les Terres de l’Ebre. De fet, l’ANC és activa en el 90% dels pobles de l’Ebre, la regió on aquesta associació independentista té un percentatge d’implantació més gran.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta