24 de maig del 2014

L'exregidor tortosí Ricard Lleixà, entre els fundadors de Societat Civil Catalana a l'Ebre



TORTOSA (Baix Ebre).- L'expansió territorial de Societat Civil Catalana (SCC) comença a ser visible a tot Catalunya. Aquest dissabte s'ha presentat a Tortosa el Manifest de les Terres de l’Ebre “Volem seguir junts”, en el qual es destaca la voluntat dels ebrencs de mantenir els llaços amb la resta dels espanyols, especialment amb els pobles veïns d'Aragó i de València. El manifest ha estat llegit per Ricard Lleixà, exregidor socialista de l'Ajuntament de Tortosa. Tot seguit, l'estudiant de Dret, Robert Albiol, ha informat del procés de creació de l'agrupació de Terres de l’Ebre, que ja compta amb seixanta integrants i amb presència en les localitats de Tortosa, Amposta, l'Aldea, l'Ampolla, Benifallet, Roquetes, Horta de Sant Joan, La Sènia, Móra d’Ebre, Xerta, Alcanar i Cases d’Alcanar.

Els integrants de SCC a les Terres de l’Ebre han alertat que amb la secessió de Catalunya les seues comarques sortirien perdent, perquè "aquestes terres són de trobada i no volen quedar arraconats entre fronteres". En aquesta línia, s'ha reforçat la idea de "construir vies i no de destruir ponts". L'acte ha comptat amb la presència dels vicepresidents, Joaquim Coll, José Rosiñol i Susana Beltrán, i el secretari de l'entitat, José Domingo. El vicepresident primer, Joaquim Coll, ha subratllat que SCC vol ser un connector de molta gent que no està d'acord ni amb les raons del procés sobiranista ni tampoc comparteix l'objectiu de la ruptura. “El nostre propòsit és ser un articulador de tots aquells que des de la centralitat i també des del propi catalanisme –que ha estat sempre un hispanisme- no volen renunciar a res del que també és nostre”. I ha afegit que, als propers mesos, volen mostrar que hi ha una altra societat catalana, ideològicament molt plural, que vol solucions en lloc d'enquistar-se en un procés ple d'enormes riscos i incerteses que solament pot acabar malament o molt malament.

Tot seguit, el secretari de SCC, José Domingo, ha informat que en els propers dies s'efectuaran presentacions públiques a les ciutats més importants de Catalunya i davant sectors professionals. En aquest sentit, ha concretat que a les Terres de l’Ebre tenen intenció de presentar públicament l'entitat a l'auditori de Tortosa, i que el proper 19 de juny a Barcelona tindrà lloc un acte amb professionals del món de la salut i, a principis del mes de juliol un altre esdeveniment amb professionals del dret. La roda de premsa, preludi de l'acte intern que tindrà lloc amb col·laboradors d'aquestes comarques, ha finalitzat amb unes paraules de Susana Beltrán, en les quals ha destacat les diferents sensibilitats que es manifesten a SCC i que tenen com a element comú la defensa de la catalanitat a Espanya i de l'espanyolitat de Catalunya.

Imatge SCC

8 comentaris:

  1. Visca la democracia. Fantastic que defensin l'unionisme, que ho expressin lliurement i q votin NO. Segons diuen, així ens anirà milor. El que no m'ha quedat clar és si també defensen que els que pensem una altra cosa hem de tenir aquesta llibertat i poder votar.

    ResponElimina
  2. a aquests passos el PSC de Tortosa li tocarà fer coalició amb la PxC o el PP si volen continuar estant a l'Ajuntament.

    ResponElimina
  3. Bon dia Enric, sembla mentida com un filòsof com tu pot fer sempre trampa en els teus enunciats a l'hora de respondre o comentar quelcom. Em quedo en la primera part, quan dius Visca la democràcia tot i saber que no penses així. En quant a la segona, crec que els teus dubtes no són res més que una esteratègia per a ofendre. Jo no considero que el dret a votar el té tothom, sobretot aquells que paguen els seus impostos, perquè la democracia és solidaritat i convivència, i sembla mentida com els filòsofs del sobiranisme com tu llençeu missatges en direcció contraria.

    Un consell, evita entorpir el trànsit a l'hora punta del matí a la pujada del seminari, no pot ser que tots els dies siguis tu el causant de les retencions. O entrenes per a poder pujar a un altre ritme o utilitzes una altre mitjà de transport, o canvies d'horari, però democràcia és CONVIVÈNCIA. En lo del Policia Local del Pont, si és tal com ho expliques tens tota la raó, de persones maleducades n'hi ha a totes bandes.

    ResponElimina
  4. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  5. Sneijder
    No acostumo a discutir amb pseudònims, anònims i gent que no dona la cara. Però amb Vè. faig una excepció perquè sento la meva vida en perill i directament amenaçada pel “consell” que em dóna de no fer “retencions” de trànsit quan vaig a treballar amb bicicleta. No seria la primera vegada que un cotxe m’envia a l’hospital. En ús de la meva llibertat -en la que Vè no pot ficar-hi el nas ni amenaçar-me- aniré per la via pública amb bici o amb cotxe, igual que Vè. Li recordo que la llei obliga els automòbils a deixar un marge de 1’5 metres per adelantar una bicicleta, si no tenen aquest marge han d’esperar-se que el hi hagi. Si no li agrada el retard de 3 minuts a la costa del Seminari, podria unir-se a les associacions ciclistes per reclamar un carril que proporcioni seguretat als ciclistes. Així molts dels meus alumnes utlilitzarien la bicicleta per venir a Escola, cosa que ara no poden perquè els pares els ho prohibeixen donada l’amenaça a la seva seguretat pels automobilistes energúmens. Jo entenc molt bé que els pares no s’atreveixin, però és intolerable que els meus alumnes no puguin exercir els seus drets de mobilitat per aquest incivisme que els pot resultar mortal.

    ResponElimina
  6. Esta bé que recordem que per a avançar un ciclista s'ha de respectar els 1,5 metres de distància, però no està de menys que també recordem que, els ciclistes, tenen l'obligació d'anar tot el pegats a la vora com sigui possible. Jo, naturalment, no sé si és el cas que parleu, però sé d'altres casos de ciclistes que ocupen espais que tampoc els correspon, impossibilitant possible avançaments.

    ResponElimina
  7. Enric, home que tu ets filòsof i no pots manipular ni mentir. Ningú t'amenaça, el que se't diu és que la teva llibertat no pot condicionar la de la resta. Els teus alumnes no van en bicicleta potser pel perill que comporta si ho fan com tu donant cops de manillar de banda a banda -has d'entrenar més xaval-, i perquè la majoria passen de pujar la costa en bici que és molt cansat, ells són els reis del descens i l'adrenalina. És veritat que una via com aquesta estreta i amb revolts no permet l'adelantament, igual que tu no vas pegat a la vora ni portes casc. Pero que hi farem és la llibertat del filòsof que coacciona la dels pares que van a deixar als seus fills/es i han de marxar a treballar.

    ResponElimina
  8. Sobre el tema de Societat Civil, res a afegir - lo millor és que puguessem votar i aixi cada u es podrà expressar d'una vegada...
    ... sobre el canvi de tema cap a les ciclistes; em faig creus de la gent que no pot esperar ni un minut per fer avançaments perque la seva vida penja d'aquest minut. Si així fos el cas, m'aixecaria un minut abans - igual que la gent que pensa que han d'aparcar el cotxe a la porta de l'escola i no a 3 minuts caminant, perque no tenen temps a perdre...
    És evident que hi ha de bons i dolents i errors i encerts en tots els grups que comparteixen les vies publiques, però mirat estadisticament, segur que els consequencies d'una mala conducció (impaciencia, no saber la normativa) és més comú, i sobretot més perillos, que els errors que cometen vianants o ciclistes. No sé com ho teniu al seminari, pero si és com totes les escoles on sembla que tothom ha d'arribar a les 8.59 i marxar abans les 9, aconsellaria una mica de convivencia de part dels conductors també, arribant abans, aparcant en un altre lloc etc.
    En comptes de queixar dels bons exemples, recomano que ens dediquem a demanar més seguretat vial a Tortosa per a que els nostres xiquets puguen anar en bici i anem avançant una mica en el tema.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta