20 de maig del 2014

Martí acusa el govern del PP de fer servir excuses tècniques per reduir TV3 amb una intenció política



BARCELONA.- El secretari de Comunicació de la Generalitat, l'ebrenc Josep Martí, ha assegurat que “hi ha freqüències que estan buides per reubicar els dos canals múltiplex de Televisió de Catalunya (TVC)” i que permetrien la reordenació de l’espai radioelèctric necessària per a la nova tecnologia del 4G, sense que la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals haja de perdre un dels dos múltiplex que té actualment. Martí ho ha dit aquest dimarts en declaracions a TV3 i a Catalunya Ràdio, després que la mateixa Generalitat denunciés ahir que el govern de l'Estat vol reduir a la meitat l'espai radioelèctric de TVC.

“Sabem i entenem perfectament que s’ha d’alliberar ample de banda pels mòbils”, ha dit, “no estem en contra d’això, però hi ha una solució tècnica perquè la Corporació mantingui els dos MUX pels quals s’envia el senyal dels canals de la Televisió de Catalunya”, ha afirmat Martí. Per al secretari de Comunicació, la solució passa perquè el govern de l’Estat no consideri, almenys en el cas català, que “les televisions autonòmiques són un caprici que ens podríem estalviar”, com creu que s’endevina al darrera d’una decisió del govern del PP que, si es concretés, “tindria l’aparença d’una argumentació tècnica però respondria a una intencionalitat clarament política de residualitzar TV3”.



En aquest sentit, Josep Martí argumenta que “necessitem una oferta àmplia de canals de televisió en català perquè l'oferta està absolutament desajustada a favor del castellà i a més ha de ser una oferta competitiva”. Segons ha dit, això implica no renunciar a la reciprocitat amb altres televisions de territoris de parla catalana i no renunciar a l’alta definició, ja que això “seria renunciar al futur”. Martí ho ha comparat amb una televisió que emetés en blanc i negre quan totes les altres ho comencen a fer en color.

També ha explicat que perdre l’alta definició implicaria, per exemple, no poder oferir grans competicions esportives: “Si això passés, el camí de la residualització de TVC sèrie irreparable i això nosaltres no ho podem permetre”. El Govern denuncia que fa dos anys que demana, sense resposta, una entrevista amb el secretari d’Estat de Telecomunicacions per parlar d’aquest tema. Malgrat tot, Martí considera que “encara som en el temps de la política”, i confia a poder reconduir la situació. Josep Martí ha advertit però que la Generalitat no descarta "qualsevol eina que estigui al nostre abast, que ens permeti defensar amb dents i ungles allò que és irrenunciable: la possibilitat de tenir una televisió pública nacional de qualitat”.

Imatge TV3

8 comentaris:

  1. ... afortunadamente para Sant Jordi 2015, proclamaremos lo que los españolistas dicen el "choque de trenes", ahora un "lumbrera" de el PP, dice que eso es culpa de Europa y los otros lo repiten como cotorras (Armando Gresca, dispensa si te insulto por lo de "cotorras"), pero afortunadamente Interconomia tv se ha ido al garete... ¿oigan?...pues 13 tv, tambien puede irse al garete, los dineritos de la declaracion de renta (ya saben la "X" en aquella "casilla") en vez de ir a Caritas, va a sufragar una television que a la par no hace mas que loar los parabienes de la Religion mayoritaria y la del partido que ahora nos gobierna lo queramos o no... sobre la television hay unos cuantos canales que se lo guardan yno se sabe con que intenciones... hoy por hoy tv3, es una cadena maldita para la clase politica que nos manda y nos obliga estoicamente a obedecerlos, y ya hace tiempo -sobre todo los de 13tv- que les fastidia "tantos" canales autonomicos como "tantas" embajadas al extranjero que nos representa a los catalanes... afortunadamente el voto por correo se ha incrementado en Catalunya en un 45%, lo cual ya indica el tropiezo que los botiflerianos se van arrear...

    ResponElimina
  2. Pero com se pot ser tan manipulador, ahir o abans d'ahir la secció sindical de CCOO de TV3 ja va emetre un comunicat on explicava la clara intencionalitat electoralista del Govern. Quan CIU i el PP eren amics i les brases del Majèstic encara cremaven allà pel 2012 ja varen pactar la supressió d'un multiplex. Ara que volen, activar la campanya de les europees en esta història. Poques vergonyes que ja no els creu ningú.

    ResponElimina
  3. ...pues si es asi como explicas, estan super organizados, los de aqui y los de Madrid, concretamente en 13tv, no paran de soltar sandeces al respecto sobre "el derroche" catalan, y ahora reducen canales, pero Florentino pondra uno al servicio del Real Madrid, ¿haber si ahora tambien quitan el canal Barça?... en cuanto a lo que dices sobre lo "amigos" que eran, tambien CiU fue amiga del Socialismo, pero no era "amistad", era "cooperacion" en el gobierno, CiU siempre ha colaborado con los diferentes cololes, como primordialidad era "sacar" cosas positivas para nuestra tierra, eso no quiere decir que alguien de los catalanes hiciese el doble juego de que Catalunya obtuviera beneficios y al tiempo su cartera se le llenara tambien, pero eso es harina de otro costal...

    ResponElimina
  4. ...en mi anterior parrafo, cololes quiere decir colores...

    ResponElimina
  5. Ho sento Albertito però hi ha coses que no quadren. Una cosa són les estratègies i les aliances, totes legítimes, i l'altra cosa són els argumentaris que les justifiquen i la dèbil memòria històrica. Ara resulta que des de que el Fill de l'Amo està enganxat amb les ITV i que ja no es parlen en la senyora Camacho que va destapar a l'exnovia de l'atre fill delinqüent, ara Espanya ens roba. I abans qui robava?, perquè una cosa està clara, sembla ser que entre tota la classe política hi hagut una minoria transversal i de tots els colors que ha robat sempre i sistemàticament. Quan Aznar parlava català en la intimitat, el llavors Conseller Sr. Trias va signar el pacte de finançament definitiu, llavors Catalunya guanyava i Espanya no robava, al cap de sis mesos resulta que el pacte ja no era vàlid perquè el PP? tenia majoria absoluta i ja no interessava pactar amb els nacionalistes de dretes. Ara tot és el dret a decidir que sistemàticament els nacionalistes de CIU i Esquerra ens han prohibit executar-lo, ells són els defensors del dret a decidir quan aproven els pressupostos més restrictius de la història.

    ResponElimina
  6. El que jo no entenc és el reso de La Marfanta d'esta noticia . Normalment noticies d'abast nacional, que no és puguin generar -o manifestar- aquí, no mereixen espai. O és per qui ha fet les declaracions ? . No ho crec, no ?
    I per suposat que el fet és una utilització interessada per part de CIU d'una noticia que encara no s'ha produït primer, i si s'acaba produint, té una certa connivència amb la Generalitat.

    ResponElimina
  7. Que interesada es la memoria muchas veces, Sr. BELTRAN ....

    Lo digo porque he oido alguna cotorra que me ha recordado que una vez, sus amigos de CIU podían pactar nuestro gobierno ( en Cataluña ) con ERC ( Independentistas de siempre, a los que hay que respetar ) o con el PP .... Y decidieron gobernar con el PP ...

    Y tranquilo, Sr. BELTRAN, una cosa es que Ud. intente insultar a los que no pensamos como Ud. y otra cosa muy diferente que lo consiga ... En mi caso raramente me siento insultado, más bien considero que sus palabras obedecen a la ignorancia o a la falta de una educación responsable ...

    ResponElimina
  8. ...Armando Gresca...no es mi intencion insultar a nadie, cada uno tiene su pensamiento y punto, para eso estamos en democracia... yo solo veo que la cosa se esta poniendo "chunga", y veo que el chungueo nos llega de los madrileños y unos cuantos radicales (que hay que ver si son catalanes...) estan pasandose, y el aparato propagandistico de la clase dominante (que les digo "hijos de algo") esta noche han clamado al cielo horrorizados ¡por san prepucio vendito!...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta