23 de maig del 2014

Montse Castellà (ICV): ‘Europa ajudarà les Terres de l’Ebre, però depèn de qui guanye’




TORTOSA (Baix Ebre).- La Unió Europea ajudarà les Terres de l’Ebre a aturar el pla hidrològic, a combatre el caragol maçana o a tancar el projecte Castor, però dependrà de qui guanye les eleccions d’aquest diumenge. Aquest és el missatge que ha volgut llançar aquest divendres la candidata d’Iniciativa per les Terres de l’Ebre, Montse Castellà. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, ha recordat que el territori també és Europa, i que les institucions europees ajudaran a resoldre els diversos problemes de l’Ebre segons qui l’acabe governant. De fet, Castellà ha advertit que el candidat del PP, Miguel Arias Cañete, es pot convertir en el nou comissari de Medi Ambient. Així, la candidata ecosocialista ha recordat la trajectòria transvasista de l’exministre espanyol d’Agricultura.

En la mateixa entrevista, Castellà ha afirmat que, més enllà del debat nacional i la consulta, li hauria agradat que en aquesta campanya electoral s’hagués parlat més de drets socials, dels drets laborals o dels drets de les dones. La candidata ebrenca d’Iniciativa també ha dit que cal renovar les institucions europees i canviar-les des de dintre, per poder desterrar les polítiques neoliberals i austericides de la Troika. Unes retallades que, segons Castellà, a Europa han recolzat tant el PP com el PSOE i CiU. En aquest sentit, la candidata d’Iniciativa ha afirmat que les eleccions europees de diumenge poden ser un plebiscit pel dret a decidir de Catalunya, però també un referèndum sobre les retallades a l’estat del benestar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta