3 de maig del 2014

Naix la Xarxa per la Sobirania Energètica del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre


REUS (Baix Camp).- Una trobada, aquest dissabte a Reus, ha servit per posar en marxa la Xarxa per la Sobirania Energètica de les comarques de Tarragona i l'Ebre. Una entitat que penja de la xarxa catalana, que va néixer el passat octubre i que aposta per canviar el model productiu i deixar de basar la producció en la centralització dels recursos. La iniciativa neix, al territori, en el marc del 25è aniversari de l'accident a la Central Nuclear Vandellòs I, i en la jornada a la capital del Baix Camp s'han tractat temes com l'energia nuclear o la plataforma Castor. Un dels seus membres, Eloi Nolla, ha reconegut que encara no tenen un full de ruta, però que ja treballen en aspectes com la pobresa energètica.

El passat mes d'octubre una vintena d'associacions de tot el país van crear la Xarxa per la Sobirania Energètica de Catalunya. Una entitat que, entre altres, planteja relocalitzar els processos de generació i distribució d'energia en un doble sentit: acostant-los als punts de consum i facilitant la participació de les persones en la presa de decisions.

El president d'Ecologistes en Acció a Tarragona i l'Ebre i membre de la xarxa, Eloi Nolla, però, ha dit que tot i que l'entitat es refereix a sobirania energètica, la seva intenció és proposar un canvi de model productiu que afecti també altres àmbits, més enllà de l'energia. També ha parlat de tornar "als principis de sostenibilitat" i de fer "un model més just que procuri per les persones i pels valors ètics i morals.".

Precisament, Nolla ha estat un dels impulsors de la xarxa a nivell territorial, a Tarragona i l'Ebre, i per això aquest dissabte s'ha organitzat a Reus una trobada per presentar l'entitat i crear la Xarxa per la Sobirania Energètica de la zona. Una jornada que s'ha emmarcat en els actes de celebració del 25è aniversari de l'accident de Vandellòs I, i en la qual s'ha debatut sobre l'energia nuclear i la plataforma Castor o sobre la relocalització, és a dir, trobar maneres més eficients de consumir l'energia.

Nolla ha reconegut que encara és aviat per fer un full de ruta, ja que la xarxa encara s'està teixint. Tot i això, ha avançat que ja s'està donant suport específic a persones que passen per una situació de pobresa energètica, amb el suport del Síndic de Greuges i la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca. L'entitat preveu una altra trobada, abans d'acabar l'any i a les Terres de l'Ebre, on es podria aprofundir en accions més concretes a dur a terme.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta