21 de maig del 2014

Ximo Puig (PSPV): 'A Tortosa em sento com a casa, no vull cap frontera al riu Sénia'


TORTOSA (Baix Ebre).- El secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha afirmat que no vol que s'alci cap frontera al Sénia, entre Catalunya i València. De fet, creu que "més tard que d'hora" s'imposarà el federalisme, la via del "sentit comú" a l'estructura territorial de l'estat. En un míting a Tortosa, Puig ha recordat que la relació comercial entre els dos territoris és molt productiva i per això ha titllat Mas i Rajoy "d'irresponsables" per dur "la gent a la confrontació i la fractura social". Així també, ha carregat també contra qui "s'atreveix gairebé a expulsar de Catalunya" el cantautor Raimon per haver "parlat en llibertat". D'altra banda, Javi López ha assegurat que amb els vots socialistes s'aturarà el pla de Conca.

"A Tortosa em sento com a casa (...) i per tant no vull cap frontera al Sénia", ha assegurat només de començar la seva intervenció a l'Antic Escorxador de Tortosa, el secretari general del PSPV, Ximo Puig. El valencià, en un dels actes més petits que ha organitzat el PSC en aquesta campanya, ho ha assegurat "des del màxim respecte però també des de l'estima". "El propòsit de crear fronteres, quan hauríem d'anar cap a la desaparició progressiva de les fronteres, no té cap sentit; Europa és un projecte de futur: hem de sumar persones i no països", ha assegurat entre els aplaudiments d'un centenar de persones.

"Com s'atreveixen gairebé a expulsar Raimon de Catalunya?"

Puig, que ha recordat que la dreta catalana i espanyola es posen d'acord en "privatitzar serveis públics, devaluació salarial" però no en la guerra de banderes, ha afirmat que la llengua "no és propietat de ningú". "Com s'atreveixen ara, quan un valencià com Raimon que ha fet per la llengua molt més que molts altres que en aquest moment la patrimonialitzen, que s'atreveixin gairebé a expulsar-lo de Catalunya, com és possible?".

"Raimon que a la llarga nit de la dictadura va defensar el valencià, la llengua que ens uneix, que defensava el país i la cultura, la democràcia i la llibertat, com és possible que avui no pugui parlar en llibertat dels problemes i dir que les coses són com són, i cadascú pot expressar la seva opinió", ha conclòs el líder valencià.

El federalisme, la via del "sentit comú"

Puig ha assegurat que València està pendent del que passa a Catalunya i perquè la relació comercial entre els dos territoris és molt productiva. En aquest sentit, ha assegurat que com es resolgui el procés "importa a qui té seny a Catalunya". Per tot plegat, i en un míting al costat del candidat del PSC a les eleccions europees, Javi López, ha assegurat que els socialistes van van a fer "polítiques de ruptura sinó de consens de diàleg i d'aproximació, i encara que ens quedem sols moltes vegades, que la racionalitat no vengui, el projecte del federalisme i la reforma federal s'imposarà més d'hora que tard". "És el sentit comú", ha conclòs.

Repartir identitats

Puig també ha acusat als sobiranistes de repartir "carnets d'identitat com ells volen, és tornar al passat més antic", ha dit en defensar la Barcelona i la Catalunya "obertes, terra d'acollida". "No es tracta de fer passos recentralitzadors com vol la dreta" espanyola per "tornar a l'Espanya 'una, grande y libre'" però tampoc la independència de Catalunya: "Ni centralista ni una Espanya trencada".

Per tot plegat ha acusat el president de la Generalitat, Artur Mas, i al del govern espanyol, Mariano Rajoy, que no es van saludar la darrere vegada que van coincidir a Barcelona. "Què es pensen? (...) Tenen una responsabilitat i no poden dur la gent a la confrontació i la fractura social; són molt irresponsables" i per això se sent "orgullós" d'un PSC que passa "moments difícils" com també van passar-ne els socialistes valencians.

Javi López, contra el pla de Conca

D'altra banda, el candidat del PSC a les eleccions europees, Javi López, ha fet una crida per frenar amb els vots socialistes el Pla de Conca. López ha destacat que van ser els socialistes "amb els vots de la gent" els que "parar el Pla Hidrològic Nacional". "Qui tornarem a parar el Pla de Conca amb els vots socialistes som nosaltres el dia 25 de maig", ha assegurat. El candidat el Parlament Europeu ha propugnat un model de "creixement basat en el respecte amb el medi ambient" i que pensi "en les noves generacions"; una defensa que ha volgut fer precisament des de Tortosa, des de les Terres de l'Ebre, on la "qüestió mediambiental és cabdal".

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta