5 de juny del 2014

Ascó inicia el Pla Director del Nucli Antic per convertir-lo en un actiu cultural, comercial i turístic




ASCÓ (Ribera d'Ebre).- Ascó ha iniciat el Pla Director del Nucli Antic, un document que permetrà definir les polítiques de rehabilitació i d'ordenació urbanística de la part antiga del municipi. El Pla Director haurà d'estar enllestit en un termini de nou mesos, i inclourà aquells elements arqueològics a preservar o potenciar, així com també marcarà les futures directrius de la política municipal en aquest àmbit. L'objectiu principal del document és la recuperació integral de l'Ascó més antic, posant de relleu la seva importància històrica, així com el seu valor cultural i el seu possible ús turístic. En relació amb això, l'alcalde d'Ascó, Rafel Vidal, ha explicat que el primer pas d'aquest pla és delimitar la zona del nucli antic antic, i els elements patrimonials que s'hi troben inscrits.

L'alcalde d'Ascó també ha destacat la importància del procés participatiu en aquestes actuacions. Així, el Pla Director també inclourà aquells elements patrimonials que es troben a béns particulars perquè puguin ser examinats pels experts i valorar la seva importància i transcendència. Algunes accions que s'hauran de resoldre en el marc del Pla Director és l'accessibilitat al nucli antic, un espai amb dificultats per circular amb vehicle, així com també la recuperació dels itineraris històrics que unien el nucli antic amb l'exterior. A la vegada, el pla vol ser una eina per millorar els usos comercials de la zona. La junta de govern local ha adjudicat la redacció del Pla Director del Nucli Antic d'Ascó a l'empresa Figuerola, Gavaldà i Romera Arquitectes SCP, amb un import de 38.500 euros més IVA.

Via Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta