9 de juny del 2014

Castells a Miravet i l'ermita d'Ulldecona per reivindicar el dret a decidir




MIRAVET (Ribera d'Ebre).- Les Terres de l'Ebre també han participat aquest diumenge en els actes de la jornada castellera 'Catalans Want To Vote. Humans Towers For Democracy', convocada per Òmnium Cultural arreu del món per difondre la reivindicació del dret a decidir a escala internacional. En el cas del territori, Los Xics Caleros i els Xiquets de Cambrils van actuar a Miravet, a la Ribera d'Ebre, mentre que los Xiqüelos i Xiqüeles del Delta ho van fer a l'ermita de la Pietat d'Ulldecona, al Montsià. En aquest sentit, la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, ha fet un balanç "molt positiu" de la jornada castellera de diumenge, però alhora ha reconegut que "queda molt feina per fer per fer conèixer la causa catalana". En declaracions a l'Agència Catalana de Notícies (ACN), s'ha mostrat molt satisfeta pel desenvolupament de la jornada, perquè va suposar la "unió de la cultura, de la tradició i de la voluntat de futur", amb una "mobilització castellera com no s'havia vist mai". "Estem contents del ressò que hi ha hagut, però som molt conscients que ens queda molta feina per fer", ha dit Casals, que ha reivindicat que els catalans són capaços de "fer pinya i d'agrupar-se per aconseguir coses molt difícils".

Imatge Òmnium Terres de l'Ebre

5 comentaris:

  1. El nacionalisme s'apropia de la cultura i de l'esport i ho embruta tot de política. Els castellers no són una excepció.

    ResponElimina
  2. Tota la raó tens Gutijaume en la manipulacio que fa el nacionalisme de cultura, esport i llengua..però, potser el nacionalisme espanyol també no ho fa?o és que el PP no és un partit nacionalista?...per tant acabeu fent el mateix que critiques, o és que si porta rojigualda és bo i si porta estelada és dolent...tots manipuleu, no anesseu de santets a estes altures de la pel.licula!

    ResponElimina
  3. No se, igual me'n recordo quan l'estat va promocionar els castells.... Potser va ser a Pequín?

    ResponElimina
  4. Calla, q ara li toca als castells!!! Serà que "La Roja" es de todos!!! jajajajaja!!!

    ResponElimina
  5. ...los castellets, nos es la herencia de aquellos legionarios romanos, que cuando tomaron Cartago Nova, ahora Cartagena, mientras que por mar las naves de combate distraian a los defensores haciendoles ver que por alli atacarian, los otros hacian escaleras triangulares humanas contra la paret y otros subian por sus cuerpos y entraban tras el castillo o murallas...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta