5 de juny del 2014

CiU de Deltebre culpa Aspa d'un sobrecost de 700.000 euros a les obres de Riumar


DELTEBRE (Baix Ebre).- Nou enfrontament de CiU de Deltebre amb l'equip de govern del PSC i ERC. El grup de CiU ha destapat el que considera una "mala gestió" de les obres d'urbanització de Riumar, amb un sobrecost de 700.000 euros. En aquest cas, CiU torna a responsabilitzar directament l'exalcalde republicà Gervasi Aspa, a causa del retard en l'aturada de les obres de la primera unió temporal d'empreses (UTE) que va resultar adjudicatària dels treballs, Transcornejo-canalitzacions Pagà, i també per l'incompliment contractual de la mateixa. CiU també ha lamentat el retard en el requeriment econòmic per la mala execució de l'obra, així com l'aplicació de les millores econòmiques fora de l'àmbit del projecte de Riumar, amb l'asfaltat de diversos carrers. Així, CiU ha volgut recordar la vinculació del pare d'una regidora d'ERC a una de les empreses constructores.

De la mateixa manera, l'equip de Lluís Soler també ha denunciat la "baixa desproporcionada" per part de la segona adjudicatària, "compensada amb preus contradictoris de 400.000 euros i de dubtosa legalitat". Finalment, CiU també ha criticat la "poc transparent direcció d'obra per part d'un tècnic extern", enlloc dels tècnics municipals, i el sobrecost pressupostari de 700.000 euros del projecte.

"Amb aquest sobrecost estem parlant d’una presumpta causa de malversació de fons públics, atenent a la complexitat d’entramat que ha representat l’execució d’aquesta obra", ha afirmat el portaveu de CiU, que va denunciar el tema durant l'últim ple a l'Ajuntament. "Des de CiU de Deltebre continuarem analitzant i indagant sempre i quan des de l’Ajuntament ens facilitin la informació i el projecte definitiu de l’obre que, malgrat demanar-ho reiteradament, només se’ns ha facilitat parcialment i sense els informes sol·licitats", ha conclòs, tot reservant-se la possibilitat de prendre les mesures legals oportunes per aclarir aquest afer. De fet, durant el ple CiU també va reiterar la seua petició de dimissió d'Aspa, "no només per l’adquisició dels terrenys estratègics del Molí dels Mirons, sinó que també per la mala gestió, obscuritat i sobrecost de l'obra de Riumar".

Imatge Arxiu

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta