16 de juny del 2014

Desallotgen una vintena de persones de tretze masies properes a l'incendi de Tivissa


TIVISSA (Ribera d'Ebre).- L'incendi que aquest diumenge s'ha declarat a Tivissa ha obligat a desallotjar una vintena de persones de tretze masies properes al foc, en una zona de molt difícil accés a la Serra de la Creu i a tocar de la muntanya de la Mola de Binirills. Tot i que a la zona de confinament de l'incendi no hi havia cap masia habitada, s'han evacuat com a mesura preventiva aquestes masies ubicades al sud-oest del foc. Segons dades dels Bombers de la Generalitat, les flames haurien afectat ja unes 60 hectàrees de vegetació. Durant la nit, i davant la impossibilitat de poder accedir a la zona de l'incendi, els Bombers han aplicat una tàctica defensiva i el foc s'ha mantingut a la zona de confinament.

 A banda, el vent de mestral no ha entrat amb la intensitat prevista i això ha facilitat la tasca dels efectius de Bombers. A primera hora del matí d'aquest dilluns, un helicòpter ha fet un vol de reconeixement per valorar l'evolució de l'incendi, que es concentra a la zona de les Marrades. A partir de les 07.00 hores, han començat a incorporar-se els mitjans aeris (3 helicòpters i 4 avions de vigilància i atac). A més s'helitransportarà efectius que treballaran amb eines manuals -ja que l'accés és molt difícil per terra- i els camions de Bombers buscaran zones d'emplaçament en dues pistes forestals des d'on es puguin aplicar maniobres d'extinció al perímetre del foc. L'operatiu, a banda de Bombers, està format per efectius del cos d'Agents Rurals, de les ADF i del cos dels Mossos d'Esquadra. La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) manté la prealerta del pla Infocat.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta