13 de juny del 2014

El conseller Puig compara el pla estratègic de les Terres de l'Ebre amb una 'carta als Reis'



AMPOSTA (Montsià).- Encara sense calendari, pressupost ni valoració per poder-lo implementar. El Departament d'Empresa i Ocupació continua "analitzant" el Pla Estratègic de les Terres de l'Ebre, segons ha assegurat aquest divendres el conseller Felip Puig, que considera el document un "bon llistat de les necessitats de les Terres de l'Ebre", però que "no ha de ser un compendi de mancances i d'inversions". El sindicats UGT, CCOO i USOC havien reclamat conèixer el contingut del document, entregat per la URV al febrer i que ha suposat un cost de 140.000 euros. A més, partits com el PSC i ICV han demanat la compareixença de Puig al Parlament. "Les cartes al rei les podem fer immenses, però els reis són els pares, els ha de pagar algú", ha respost el conseller.

La falta de difusió del contingut del document, des de fa mesos al calaix d'Empresa i Ocupació, ha aixecat una forta polèmica a les Terres de l'Ebre entre el Govern i els sindicats, que han rebut el suport dels partits de l'oposició. Argumenten que es tracta d'un estudi d'alt interès i necessari per marcar les línies del futur desenvolupament econòmic perquè el territori pugui sortir de la crisi. Les crítiques, però, no han servit, de moment, per forçar la difusió del Pla. El Govern assegura que ja està implementant algunes de les mesures que conté i que encara està pendent de concretar el calendari d'algunes actuacions. Així ho ha reconegut Puig, per qui el Pla Estratègic "no només ha de ser una llista infinita de necessitats sinó un projecte concret i possible de viabilitat". "Això farà el Departament i ho concertarem amb els agents econòmics i socials", ha subratllat, sense concretar cap data.

El conseller ha fet aquestes declaracions en l'acte d'inauguració de la nova seu de la patronal PIMEC a les Terres de l'Ebre, situada al centre d'Amposta. Acompanyat del recentment ratificat president de PIMEC, Josep González, i el president de la patronal al territori, Santiago Roselló, Puig ha subratllat la importància d'"enfortir els agents econòmics i socials" per fer front al futur econòmic més immediat "amb un punt més d'esperança", però advertint que caldran noves "reformes i sacrificis". A la tarda, Puig també ha visitat la nova seu de PIMEC al viver d'empreses de Tortosa.




Via ACN

2 comentaris:

  1. Altra vegada patint el centralisme convergent...i claro com ells en coses de reis s'abstenen...pos no mos portaran res. De que mos servixen senadors com Bel i diputades com la Roigè? a natros no gaire, a ells se veu que si. Inaceptable que se'ns tracti aixi, i mes per part de politics com lo senyor Puig que han demostrat la seva mediocritat en infintes ocasions. Actituts de gent com esta que se suposa que mos han de portar a la independència me fan dubtar de la mateixa...seguirem sent un territori de segona tal com CiU ens ha tractat sempre, en aquesta Catalunya independent? no em fa por la independencia, si els que ens porten cap a ella..sento que ens tracten com a catalans de segona,Ni trens, ni hospital nou, ni industria...damunt nomes mos oferixen com a oportunitat de riquesa un macroxanxullo de casinos a 100 km...per a que? per a que la gent marxe d'aqui?

    ResponElimina
  2. Com ho saps?
    És el mateix que el tracte medieval, amb totes les connotacions, terra de Marca, un fals marquesat que sempre ha sigut només amb el futur d'esquilar-nos en lo possible. Barcelona, la ciutat comtal, exerceix el mateix comtat que en temps d'en Berenguer IV. I els serfs polítics d'aquí cobrant la soldada llepant lo cul dels patrons del nord.
    Un fàstic de tracte!
    Vam mobilitza un transvasament , però, aviat l'han fagocitat i desviat d'un altra manera. Atiant més servilisme i doctrina de fam a dojo!
    Potser hem de fer frontera al coll de Balaguer i cobrar aranzels ..... o tirar-los de cap al reactor.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta